Kako zmehčaš trd kruh, da bo mehak kot svež?

Vsakogar v posodi za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis!

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti. S tem preprostim trikom je namreč lahko spet tako mehak kot tedaj, ko je pokukal iz peči/-ce!

Sicer pa lahko trd in star kruh porabimo za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 zanimivih idej, kako ponovno uporabiti star kruh, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil svež.

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti, ampak ga raje zmehčajte s tem trikom!
Trdega kruha nikar ne mečite v smeti, ampak ga raje zmehčajte s tem trikom!

Kako zmehčati trd kruh

  • Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
  • Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
  • Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
  • Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.

In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odlična novica za vse ljubitelje potovanj