c86f27278c52c0f639089444d391375c
V zraku · buzz buzz

Evolucija človeka je zelo dolgotrajen proces. Homo sapiens se je prvič pojavil pred približno 200.000 leti v Afriki. Od takrat je človeška vrsta razvila številne prilagoditve, s katerimi si je olajšala življenje.

Anatomistka Alice Roberts je javnosti razkrila popolno človeško telo. Muzej znanosti London in BBC sta jo namreč pred kratkim pozvala, naj oblikuje svoje telo tako, da izvzame napake, do katerih je prišlo med evolucijo človeka.

Če bi se ljudje razvijali v skladu s pričakovanju, bi imeli špičasta ušesa in široko odprte oči. Hkrati bi ženske svojega otroka nosile v vreči, kakršno lahko opazimo pri kengurujih.

Robertsova je ob pomoči dveh strokovnjakov na področju oblikovanja virtualnih skulptur in modelov človeškega telesa Scotta Eatona in Sangeeta Prabhakerja ustvarila model popolnega človeka v naravni velikosti. Kreacijo si obiskovalci lahko v sklopu razstave ‘Who am I?’ oziroma ‘Kdo sem jaz?’ ogledajo v londonskem Muzeju znanosti.

Model ‘Alice 2.0’ vsebuje robusten spodnji del hrbta, ki je značilen za šimpanze, in močne noge. Veliko pozornosti vzbujajo predvsem nenavadno velika ušesa in oči ter vreča, v kateri je otrok. Kot kaže, smo lahko srečni, da je v evoluciji prišlo do nekaterih ‘napak’.

Najbolj nori Instagram trendi. 7 najbolj odbitih Instagram trendov v tem trenutku jamakassi-364678-unsplash Če odgovoriš na ta vprašanja z »da«, si rojena v napačnem stoletju Untitled collage Tako bodo videti superjunaki kot upokojenci theodoris-katis-ISMojUJC9YU-unsplash (2) Ljudje, ki so rojeni v teh 3 astroloških znamenjih, se imajo najbolje, ko so samski · · ·