pietra-schwarzler-7mHok7GpSe4-unsplash
V zraku · odnosi

Znanost je odkrila, da obstaja precej hiter in preprosto način, kako ugotoviti, ali moškega zanimaš ali pa tudi ne.

Kaj meniš, da moški najprej opazi pri tebi? Je to zadnjica, so to ustnice ali prsi? No, znanstveniki iz kolidža Wellesley in univerze Kansas so prišli pri tem do pomembnega spoznanja. V namen raziskave so prosili več 100 študentov, da pogledajo fotografijo moškega in fotografijo ženske. Nato so morali povedati, ali si določeno osebo zamišljajo kot potencialnega prijatelja ali pa bi se lahko z njim spustili celo v ljubezensko oziroma spolno vezo. Pri tem so bili znanstveniki še posebej pozorni, kam sodelujoči v raziskavi najprej pogledajo. To bi lahko namreč pomagalo odkriti, kako doživljajo osebo, ki jo vidijo na fotografiji.

Rezultati so pokazali, da moški, ki gledajo žensko v obraz, zanjo nimajo drugega kot prijateljskega interesa. A če jih ženska zanima potem jo najprej pogledajo v … prsi in boke! To je slišati kot popoln kliše, se strinjaš? A moških ne bi smele prehitro obsojati. Rezultati so samo potrditev predhodnih evolucijskih raziskav, ki so pokazale, da so “pramoški” prvenstveno pozornost usmerili na telo ženske. Tako so lahko namreč presodili, ali bo lahko dala potomce.

Zrenje v ženske prsi lahko moškim pomaga, da živijo dlje

Obstaja nekaj “dokazov”, da bi lahko zrenje v ženske prsi moškim pomagalo, da živijo dlje. Študija iz leta 2012, objavljena v Archives of Internal Medicine je raziskovala učinke pozitivnega mišljenja na dolžino življenja pri moških. In eden od pozitivnih dejavnikov v moških življenjih naj bi bile tudi ženske prsi (čeprav vsi znanstveniki v to niso popolnoma prepričani). Druga nemška študija je odkrila, da ima lahko 10 minut zrenja v ženske prsi na dan pozitiven vpliv na moško kadriovaskularno zdravje. Vse to je OK, če seveda ženska na drugi strani to dovoli. Sicer se lahko zgodi, da bo zrenje v ženske prsi moškemu življenje pošteno skrajšalo. :)


sorin-sirbu-lPpfSOPtbSI-unsplash Teh 6 vprašanj partnerju zastavi že danes: kako odkriješ, ali je pravi? lubov-birina-qCQgUD063fE-unsplash Dokazano: ženske najbolj privlačijo točno takšni moški! shutterstock french 6 lastnosti Francozinj, ki moške čisto obnorijo: koristite jih! shutterstock_140221927 Tako ga boš obnorela: vonj, ki ga moški najraje začuti na tebi