Knjiga: Don't eat yellow snow
Kulturni izbor · knjige

250 najboljših nasvetov popularne glasbe zadnjih petdesetih let je zbranih v knjigi s simpatičnim naslovom: Don’t eat yellow snow (v prevodu: Ne jej rumenega snega).

Don’t eat yellow snow (ta je od Franka Zappe) je kolekcija najbolj znanih nasvetov iz pesmi, za idejo stoji Marcus Kraft. Vsaka stran se ponaša z enim, lepo oblikovanim naslovom (nasvetom) določene pesmi, nasveti so zapisano na roke, oblikovali so jih oblikovalci in so zapakirano v minimalističen črno bel dizajn.

Sporočila pesmi so iz različnih žanrov, od rocka do ljudske glasbe in od punka do hip hop-a. Kot so zapisali v predstavitvi, je knjiga idealna za čase, ko posameznik potrebuje močan nasvet. Prav nič novega ni, da glasba nudi tolažbo in nasvet, k njej se zatekamo v najrazličnejših čustvenih stanjih. Kolikokrat si zabrundamo ”Always Look on the Bright Side of Life” ali pa se odločimo z ”Let it be”, se potolažimo z ”Don’t worry, be happy” in stopimo na realna tla z “You Can’t Always Get What You Want”?

Knjiga: Don't eat yellow snowOdpri galerijo

Bolj zgovorne nasvete, sploh če si ob njih zavrtimo še glasbeno različico, je težko najti. Tole pa se sicer sliši kot čudovita ideja za darilo za vse glasbene navdušence, se vam ne zdi?

Branje knjige Večno vprašanje: Knjiga ali film? frozen in time Frozen in time – napeta resnična pripoved 100 najveličastnejših valov 100 najveličastnejših valov 50 koles, ki so spremenili svet 50 koles, ki so zaznamovala svet · · · ·