Ko umrejo starši: 7 stvari, ki se za večno spremenijo v tvojem življenju
V zraku · odnosi

Dojameš, da nisi več nikogaršnji otrok – tisti nekdo, ki te je imel brezpogojno rad, je izginil.

Pogosto se niti ne zavedamo, da so naši starši navadni ljudje, ki imajo svoje slabosti. Z leti odraščamo, a nanje še kar gledamo kot na nepremagljive osebe, ki se jim nikoli ne bo nič zgodilo, ki nas bodo vedno čakale in močno podpirale.
Čas teče, starši se starajo in zdaj so že superjunaki, ki so postali babice in dedki. Sploh si več niso podobni … in nato jih naenkrat ni več.

V tistem trenutku se je vsakemu, ki je preživel smrt staršev, začelo v glavi vrteti nešteto vprašanj, misli … predvsem pa obžalovanje zaradi besed, ki jih nikoli ne bi smeli izgovoriti.

7 stvari, ki se za večno spremenijo, ko umrejo starši:

Zaveš se, da je družina pomembna.
Nihče te nikoli ne bo imel tako rad, kot so te imeli starši. Morda imate nesporazume, vendar ti nikoli niso ničesar rekli, ker so ti želeli škodovati, temveč pomagati.

Izguba, ki jo težko preboliš.
Vse, dokler so tvoja starši živi, si zanje otrok, ne glede na tvojo starost. Ko jih ni več, se v tvoje telo pretihotapi bolečina. Zaveš se, da si oseba, ki je sama na tem svetu. To je edina bolečina, ki nikoli ne zbledi. Tudi ko je v tvojem življenju vse na mestu, te bo srce vedno bolelo, ker jih pogrešaš.

Motijo te osebe, ki se pritožujejo čez svoje starše.
Osebe se pritožujejo, a ti bi dal/-a cel svet, da bi svoje starše objel/-a., jih videl/-a … In takrat bi najraje zakričal/-a, naj bodo srečni, da so njihovi starši živi.

Težko se boš sprijaznil/-a z dejstvom, da tvoji otroci ne bodo spoznali tvojih staršev – da tvoji starši ne bodo videli tvojih otrok.
Bolelo te bo dejstvo, da tvoji starši niso več na družinskim fotografijah. Ker tvoja mame ne bo mogla povedati tvojim otrokom, kakšen si ti bil/-a kot otrok. Ker tvoji otroci ne bodo spoznali modrosti tvojega očeta.

Zavidal/-a boš osebam, katerih starši so živi.
Ljubosumje ni zdravo, vendar se boš težko uprl/-a, ker te bo prizadelo vsakič, ko boš slišal/-a, da tvoji prijatelji gredo na obisk k staršem. Bolelo te bo dejstvo, da ne boš imel/-a komu oditi za praznike.

Ko slišiš kakšno veselo novico, boš takoj želel/-a poklicati svoje starše in jih razveseliti.
Neštetokrat se boš zalotil/-a, kako na mobilne telefonu iščeš število staršev zato, da jih pokličeš, a ne drugi strani bo tišina.

Dojel/-a boš, kako močna je tvoja ljubezen do staršev.
Tistega dne, ko tvojih staršev več ne bo v tvojem življenju, boš dojel/-a, kako močna je bila tvoja ljubezen do njih. In četudi niso več z vami, jih boste večno nosili v svojem srcu.

Zdaj, ko se zavedaš vseh stvari, ki se popolnoma spremenijo v tvojem življenju, ko umrejo starši, ti svetujemo, da preživiš čim več časa z njimi. Ustvari spomine, ki bodo izboljšali tvojo voljo vsakič, ko se spomniš, da tvojih staršev ni več in bi jokal/-a na ves glas.

cover-soulmate Verjameš, da lahko najdeš sorodno dušo? Znanost ima odgovor! cover-love 7 zvrsti ljubezni – meniš, da poznaš vse?! Kako reči ne, tudi če sicer rad ugajaš drugim? Kako se naučiti reči ne, tudi če sicer rad ugajaš drugim? william-recinos-460800-unsplash (1) Ali obstaja recept za zaljubljenost?! Poznaš te trike?