Kako javnost različno sodi mame in očete z otroci.
V zraku · buzz buzz

Ljudje znamo biti res kruti. Ko majhnega otroka v parku vidimo z očetom, se vsi stopimo, ko je tam mama in opazimo, da se je zagledala v zaslon telefona, jo v mislih že obtožimo, kako slaba mama je. To pa ni edini primer, ko uporabljamo drugačne vatle za mame in očete, ko sodimo njihova starševska dejanja v javnosti. Oglejte si komične ilustracije Chaunie Brusie, v katerih pa se skriva več kot samo zrno resnice. Prikazujejo, kako ljudje različno in krivično do mam sodimo mame in očete v javnosti, ko imajo ti v varstvu svoje majhne otroke.

Chaunie Brusie je ustvarila serijo komičnih ilustracij, ki prikazuje, kako v javnosti različno sodimo mame in očete. Slednjim je marsikaj odpuščeno, ker ”zgodovinsko” gledano pač vzgoja otrok ni njihova primarna naloga. Zato se ob pogledu na očka z majhnim otrokom stopimo, medtem ko pri mamah samo iščemo, kje bomo našli nekaj, s čimer jo bomo lahko obtožili neodgovornega starševstva.

Ljudje smo v teh situacijah zares pristranski in (pre)močno na strani očetov, čeprav vsi dobro vemo, da večina bremena vzgoje še vedno pade na mame, v javnosti pa ves kredit jemljejo očetje. In če lahko oče med pažnjo otroka v parku mirno gleda v zaslon telefona in mu pogledamo skozi prste, ker je pač dober oče, saj je otroka peljal na igrišče, mamo v mislih že cvremo in nas ima, da bi poklicali socialno službo. Očetje se lahko izmažejo z marsičim, za kar bi mame že zdavnaj pribijali na križ.

PREBERITE ŠE: Praktični triki, ki jih morajo poznati vsi starši

Mame javnost često sodi, moškim z majhnim otrokom pa se vsi dobrikajo, jih spuščajo prek vrste in so do njih ustrežljivi. Vsi, ki imate otroke, boste vedeli, o čem govorimo, za vse, ki še boste starši, pa da veste, kaj vas čaka.

Kako ljudje v javnosti različno sodimo mame in očete:

Situacija v parkuOdpri galerijo
Rio 2016 - fotografije Rio 2016: Kako nastajajo najboljše fotografije na olimpijskih igrah? Olimpijski logotipi Olimpijske igre: olimpijski logotipi skozi čas (1896–2016) Fidel Castro za 90 let dobil 90-metrsko cigaro. Rekordna 90-metrska cigara za 90-letnega Fidela Castra Prvi šolski dan ali ta Veseli dan za starše. Starši in otroci na prvi šolski dan – za ene muka, za druge odrešitev · ·