Komične ilustracije, ki prikazujejo, kako v javnosti različno sodimo mame in očete

Kako javnost različno sodi mame in očete z otroci.

Ljudje znamo biti res kruti. Ko majhnega otroka v parku vidimo z očetom, se vsi stopimo, ko je tam mama in opazimo, da se je zagledala v zaslon telefona, jo v mislih že obtožimo, kako slaba mama je. To pa ni edini primer, ko uporabljamo drugačne vatle za mame in očete, ko sodimo njihova starševska dejanja v javnosti. Oglejte si komične ilustracije Chaunie Brusie, v katerih pa se skriva več kot samo zrno resnice. Prikazujejo, kako ljudje različno in krivično do mam sodimo mame in očete v javnosti, ko imajo ti v varstvu svoje majhne otroke.

Chaunie Brusie je ustvarila serijo komičnih ilustracij, ki prikazuje, kako v javnosti različno sodimo mame in očete. Slednjim je marsikaj odpuščeno, ker ”zgodovinsko” gledano pač vzgoja otrok ni njihova primarna naloga. Zato se ob pogledu na očka z majhnim otrokom stopimo, medtem ko pri mamah samo iščemo, kje bomo našli nekaj, s čimer jo bomo lahko obtožili neodgovornega starševstva.

Očetom z majhnim otrokom je v javnosti marsikaj odpuščeno, mamam pač ne.
Očetom z majhnim otrokom je v javnosti marsikaj odpuščeno, mamam pač ne.

Ljudje smo v teh situacijah zares pristranski in (pre)močno na strani očetov, čeprav vsi dobro vemo, da večina bremena vzgoje še vedno pade na mame, v javnosti pa ves kredit jemljejo očetje. In če lahko oče med pažnjo otroka v parku mirno gleda v zaslon telefona in mu pogledamo skozi prste, ker je pač dober oče, saj je otroka peljal na igrišče, mamo v mislih že cvremo in nas ima, da bi poklicali socialno službo. Očetje se lahko izmažejo z marsičim, za kar bi mame že zdavnaj pribijali na križ.

PREBERITE ŠE: Praktični triki, ki jih morajo poznati vsi starši

Mame javnost često sodi, moškim z majhnim otrokom pa se vsi dobrikajo, jih spuščajo prek vrste in so do njih ustrežljivi. Vsi, ki imate otroke, boste vedeli, o čem govorimo, za vse, ki še boste starši, pa da veste, kaj vas čaka.

Kako ljudje v javnosti različno sodimo mame in očete:

Dodatne Informacije

Več o avtorici:
babble.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Te stvari ljudje najbolj obžalujejo, ko se postarajo – glej, da ne boš tudi ti!