Maserati Boomerang in Dome - 1972
Utrip mesta · mobilno

Koncept je znanilec bližnje prihodnosti avtomobilske znamke. Je mešanica novo pridobljenega znanja in vizije znamke. Je vozilo, narejeno s posebnim namenom. Včasih je njegov pristop povsem radikalen. V sedemdesetih in osemdesetih letih 20. stoletja je bil znanstvenofantastični žanr na vrhuncu popularnosti in to se je odražalo tudi v konceptih vozil, predstavljenih tedaj, ki pa so, tako kot številni prejšnji modni trendi, skozi današnje oči videti prav smešno.

Konceptno vozilo je glasnik prihodnosti. Običajno je pogosto prepredeno z eksotičnimi materiali in tehnologijami, ki naznanjajo prihodnost. Ponaša se z izzivalnimi potezami, zanje pa je značilen futurističen pristop. Pri konceptih se lahko inženirji in oblikovalci izživljajo, saj niso omejeni kot pri snovanju serijskih avtomobilov.

PREBERITE ŠE: Samovozeči Audijev tovornjak, ki nima oken

Koncepti krepijo čustva. S koncepti znamke preizkušajo številne rešitve, ki se pozneje primejo ali pa tudi ne. Pojem konceptnih vozil je prišel v veljavo konec šestdesetih let, v nadaljevanju pa si lahko ogledate najbolj drzna konceptna vozila iz sedemdesetih in osemdesetih let. Menite, da so imeli ljudje nekoč boljše ideje kot danes ali današnja konceptna vozila prekašajo prejšnja?

Galerija – konceptna vozila iz 70. in 80.:

Citroën Karin – 1980Odpri galerijo

Električno kolo Noordung Angel Edition Noordung Angel Edition – slovensko električno kolo s prenosnim zvočnikom Replika motocikla BMW R 1200 GS Adventure iz kock Lego Technic Detajlna replika motocikla BMW R 1200 GS Adventure iz kock Lego Technic E-skuter Motochimp Motochimp: e-motocikel, na katerem se boste počutili svobodno kot otrok Motocikel BMW HP4 Race BMW HP4 Race: najbolj ekskluziven BMW motocikel bo imel Akrapovičev izpuh · · ·