recept_1_kostanj_iz_pecice
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: kostanji, voda

Priprava: Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Z majhnim ostrim nožem v vsak kostanj na zgornji strani zarežemo križec. Kostanje razporedimo na pekač, ki smo ga pokapljali z vodo, zraven pa v pečico dodamo še majhno skodelico vode. Pečemo jih okoli 30 minut, da se lupine rahlo nagubajo. Ko kostanje z lahkoto ločimo od lupine, vemo, da so pečeni. In še namig: še mnogo bolje je, če kostanj spečemo zunaj in postrežemo z moštom. Užitek zagotovljen.

V kolikor želite oddati svoj glas za kostanj iz pečice, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

recept_2_mlinci Domači mlinci dsc_0041 Krof, na katerega se čaka v gneči tudi po eno uro recept_3_rdece_zelje Rdeče zelje Grške predjedi Grška kuhinja – kuhinje sveta – Grčija · ·