Japonske mizice Kotatsu
Utrip mesta · dom

Kotatsu je japonska miza, izum, zaradi katerega nikoli več ne boste hoteli zapustiti postelje. Sestavljata jo klubska mizica z grelnikom in odeja, ki se kot prt razteza čez mizico, a pusti prosto odlagalno površino. Je ultimativni počivalni kotiček in prostor, kjer se Japonci grejejo pozimi. Bizarno, a priznajte, da je to v resnici še en fenomenalen izum dežele vzhajajočega sonca.

Kotatsu so japonske mizice, ki skrbijo, da vam je pozimi toplo in udobno, oziroma so nov razlog, zakaj bi v postelji najraje ostali kar ves dan. Imate namreč vse. Udobno ležišče, odejo in klubsko mizico z grelnikom. Kotatsu sicer izvira iz 14. stoletja, in če je bil nekoč fiksen, je danes, ko doživlja svojo drugo pomlad, mobilen.

PREBERITE ŠE: Wobble-Up: preproga, ki je lahko tudi stol

Japoncem je spet uspelo izumiti nekaj, kar bo povsem spremenilo način, kako živimo. Tokrat jim to ni uspelo s kosom tehnologije ali kakšnim bizarnim izumom, ampak z nečim preprostim, a obenem genialnim.

Japonske mizice KotatsuOdpri galerijo
The Right Cup Steklenička The Right Cup: sok, ki je v resnici navadna voda! Kuhinjski nož Misen Misen: je to najboljši kuhinjski nož na svetu? Preproga/stol Wobble-Up Wobble-Up: preproga, ki je lahko tudi stol Kreativne stenske nalepke za dom 40 ustvarjalnih stenskih nalepk za dom ·