10 restavracij, ki jih preprosto moraš obiskati!

Čar obiska restavracije ni le v dobri hrani, temveč v posebnem doživetju. Nekatere restavracije ponujajo odlično hrano, izjemen razgled in posebno vzdušje. Vse to velja za naslednjih 10 restavracij, ki jih preprosto moraš obiskati!

Preveri ponudbo 10 restavracij, ki ji preprosto moraš obiskati, preden umreš:

1. Al Mahara slovi po najboljši morski hrani v Dubaju. Poleg izvrstne hrane ponuja izjemno podmorsko doživetje, saj vas iz recepcije do miz pripeljejo v navidezni podmornici, med jedjo pa uživate ob pogledu na velik akvarij.

Al Mahara
Al Mahara

2. White Rabbit v Moskvi je navdihnjena z motivom iz zgodbe Alica v Čudežni deželi. 16-nadstropna restavracija se lahko pohvali z vrhunsko izbiro ruskih specialitet, od kaviarja do tartufov.

White Rabbit
White Rabbit

3. Sukiyabashi Jirō bo navdušila ljubitelje sušija. Zaslovela je zaradi dokumentarca Jiro Dreams of Sushi. Je v pritličnih prostorih poslovne stavbe, nima sprejemnega prostora, nima jedilnega lista. Ima pa tri Michelinove zvezdice.

Sukiyabashi Jirō
Sukiyabashi Jirō

4. Podvodna restavracija Ithaa na Maldivih je izjemna izkušnja za ljubitelje morja. V celoti steklena restavracija leži pet metrov pod morsko gladino in ponuja panoramski pogled na podvodni svet.

Ithaa
Ithaa

5. Za ljubitelje snega je prava izbira Lainio Snow Village, kjer je ledeni hotel. V snežnem gradu lahko obiščete ledeno restavracijo, kjer strežejo lokalno hrano. Primerna je za tiste, ki imate radi mraz, saj je v restavraciji temperatura od –2 do –5 stopinj.

Lainio Snow Village
Lainio Snow Village

6. Restavracija Perlan na Islandiji je pravi biser. Zgrajena je na šestih ogromnih tankih za shranjevanje vroče vode iz vročih vrelcev. Njena posebnost je, da se premika vsaki dve uri in gostom omogoča, da med okušanjem jastoga, jagnjetine in drugih dobrot uživajo v nepozabnem razgledu na mesto.

Perlan
Perlan

7. Znamenita L’Antica Pizzeria da Michele je prava izbira za ljubitelje pice, saj strežejo originalno neapeljsko pico že od leta 1906. Izbirate lahko le med dvema vrstama pice, saj so dokazali, da je kakovost pomembnejša od količine.

L’Antica Pizzeria da Michele
L’Antica Pizzeria da Michele

8. El Celler de Can Roca iz Girone je letos zasedla 1. mesto na seznamu najboljših restavracij sveta. Vodijo jo trije bratje Roca: glavni kuhar Joan, Jordi, ki skrbi za slaščice, in Josep, ki je odgovoren za vina.

El Celler de Can Roca, Girona, Španija
El Celler de Can Roca, Girona, Španija

9. Maní v predmestju Sao Paula je zelo domača, prijetna in preprosta restavracija, ki se uvršča med najboljše restavracije na svetu. Njihova kuharica Helena Rizzo je postala najboljša vrhunska kuharica za leto 2014.

Maní
Maní

10. Test Kitchen iz Cape Towna v Južni Afriki ponuja gostom posebno doživetje, saj lahko opazujejo kuharje med pripravljanjem hrane. Za tiste, ki radi veste, kako je vaša hrana pripravljena, je to zagotovo sanjska restavracija.

Test Kitchen
Test Kitchen

1.       São

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept za osvežujoče pecivo iz jagod in jogurta, ki ga ni treba peči