Kozja joga
V zraku · buzz buzz

Kmetija No Regrets v Oregonu (New Hampshire) ni običajen kraj za ljubitelje joge. Ti namreč tu vadijo v družbi kozjih mladičkov in koz. Kozjo jogo je julija 2016 iznašla Američanka Lainey Morse in hitro je postala uspešnica. Medtem je tudi že pljusknila v Evropo, kjer se je prav tako dobro prijela.

Kozja joga je otrok Lainey Morse, ki je kupila farmo s kozami in le-te začela vzgajati kot hišne ljubljenčke, kmalu pa jih je začela uporabljati tudi v terapevtske namene.

Tovrstna vadba izboljša zdravje, prožnost in še bolj kot klasična joga zniža raven stresa. Koze se med vadbo prosto sprehajajo med ljudmi ter plezajo po njihovem hrbtu in trebuhu.

PREBERITE ŠE: BeerYoga: prva joga s pivom v Sloveniji v BeerLabu

”Težko je biti žalosten in čutiti bolečino, ko okoli tebe skačejo kozji mladiči,” pravi ‘šepetalka koz’, ki je kozjo jogo tudi zaščitila, licence pa zdaj kupuje vse več vaditeljev joge.

Kozja joga se je medtem že uveljavila tudi v Evropi (Nizozemska), v Slovenijo pa je še ni poneslo.

Galerija – kozja joga:

Kozja jogaOdpri galerijo
Pes, ki rolka Ta pes zna bolje skejtati kot ti! 1280x720-yLB copy Kakšne emojije pošiljati nekomu, s katerim želite romantično vezo? Fotografije Nase Nasa vse svoje fotografije, posnete od leta 1920, zbrala na eni spletni strani 57689468-2544x1644 Da bi lahko bili srečni, moramo vsakih 5 let menjati partnerja · · · ·