Lamborghini Aventador Miura Hommage
Utrip mesta · mobilno

Legendarni Lamborghini Miura, ki velja za enega najlepših avtomobilov vseh časov in prednika Lamborghinijevih superšportnikov z V12-motorji, letos praznuje častitljivih 50 let. Ob tej priložnosti so Italijani izdelali moderno različico lepotca, model Lamborghini Aventador Miura Hommage, ki je precej agresivnejši in po estetski plati ne dohaja svojega ”dedka”, kljub temu pa vam bo ob pogledu nanj čeljust padla do tal, če drugega ne, vas bo ”kupil” s svojimi karakteristikami.

Lamborghini je ob 50. obletnici prednika Lamborghinijevih superšportnikov z V12-agregati, Lamborghini Miura, izdelal posebno, omejeno serijo vozil Aventador, s katero se poklanja svoji legendi. Aventador Miura Hommage je svoje obline dobil v Lamborghinijevem studiu Ad Personam in se odel v barve, ki jih je kombinirala tudi originalna Miura (kot sta barvi Rosso Arancio Miura in Verde Scandal). Zgornji del karoserije se barvno razlikuje od spodnjega. Spredaj so ga obuli v 20-, zadaj pa v 21-palčne pnevmatike s platišči Dione v srebni in zlati barvi.

PREBERITE ŠE: Lamborghini kot Tina Maze

Za notranjost so rezervirali dve barvi usnja, in sicer črno in rjavo za sedeže, na katerih je všit tudi logotip Miura 50th. Kovinska različica je tudi na bokih karoserije. Kaj pa Lamborghini Aventador Miura Hommage skriva pod pokrovom? Pošast! 6,5-litrski motor V12, ki razvije 700 KM (originalni P400SV jih je imel ”zgolj” 380) in je zmožen z mesta do 100 km/h pospešiti v 2,9 sekunde ter se priganjati vse do 350 km/h. Izdelali bodo le 50 primerkov in bo tako redkejši kot njegova muza. Po svetu namreč vozi 764 modelov Lamborghini Miura.

Lamborghini Aventador Miura HommageOdpri galerijo

Mercedes-AMG GT R Mercedes-AMG GT R: drugi vozniki bodo zeleni od zavisti! Simulator pijane vožnja Simulator pijane vožnje – ti vozniki vozijo mrtvo pijani, čeprav niso spili niti kapljice alkohola! Marc Marquez na skuterju Marquez po padcu ukradel skuter fotografu in z njim oddrvel v bokse Dirkalni dron Nissan GT-R proti superšportniku Nissan GT-R Dirkalni dron Nissan GT-R z boljšimi pospeški kot Porsche 918 Spyder ·