Lamborghini Aventador Miura Hommage v poklon legendi

Lamborghini Aventador Miura Hommage

Legendarni Lamborghini Miura, ki velja za enega najlepših avtomobilov vseh časov in prednika Lamborghinijevih superšportnikov z V12-motorji, letos praznuje častitljivih 50 let. Ob tej priložnosti so Italijani izdelali moderno različico lepotca, model Lamborghini Aventador Miura Hommage, ki je precej agresivnejši in po estetski plati ne dohaja svojega ''dedka'', kljub temu pa vam bo ob pogledu nanj čeljust padla do tal, če drugega ne, vas bo ''kupil'' s svojimi karakteristikami.

Lamborghini je ob 50. obletnici prednika Lamborghinijevih superšportnikov z V12-agregati, Lamborghini Miura, izdelal posebno, omejeno serijo vozil Aventador, s katero se poklanja svoji legendi. Aventador Miura Hommage je svoje obline dobil v Lamborghinijevem studiu Ad Personam in se odel v barve, ki jih je kombinirala tudi originalna Miura (kot sta barvi Rosso Arancio Miura in Verde Scandal). Zgornji del karoserije se barvno razlikuje od spodnjega. Spredaj so ga obuli v 20-, zadaj pa v 21-palčne pnevmatike s platišči Dione v srebni in zlati barvi.

PREBERITE ŠE: Lamborghini kot Tina Maze

Lamborghini Aventador Miura Hommage
Lamborghini Aventador Miura Hommage

Za notranjost so rezervirali dve barvi usnja, in sicer črno in rjavo za sedeže, na katerih je všit tudi logotip Miura 50th. Kovinska različica je tudi na bokih karoserije. Kaj pa Lamborghini Aventador Miura Hommage skriva pod pokrovom? Pošast! 6,5-litrski motor V12, ki razvije 700 KM (originalni P400SV jih je imel ”zgolj” 380) in je zmožen z mesta do 100 km/h pospešiti v 2,9 sekunde ter se priganjati vse do 350 km/h. Izdelali bodo le 50 primerkov in bo tako redkejši kot njegova muza. Po svetu namreč vozi 764 modelov Lamborghini Miura.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lamborghini.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi BMW 545e xDrive: hibridna limuzina