Lamborghini SC18
Utrip mesta · mobilno

Lamborghini SC18 predstavlja nov korak za to italijansko podjetje v izdelavi unikatnih in komajda ukročenih ‘zveri’. Po eni strani se pri Lamborghiniju še kako spoznajo na avtomobile in takšna novica ne preseneča, po drugi strani pa je najnovejši primerek unikaten zaradi več razlogov.

Prvi razlog se skriva v tem, da Lamborghini SC18 ni zgolj še en ‘odpičen’ izdelek Lamborghinijevih oblikovalcev. Tokrat se je v dizajn vmešal še naročnikov osebni okus, bodoči lastnik pa je sodeloval pri vseh korakih oblikovanja avtomobila. In za spremembo je SC18 izdelal oddelek Squadra Corse, ki sicer skrbi za najbolj športne oziroma tekmovalne različice avtomobilov Lamborghini. Tako lahko brez dvoma trdimo, da je Lamborghini SC18 tekmovalna zverina, ki pa je le dovolj ukročena, da se lahko zapelje tudi po običajni cesti.

Lamborghini SC18 je osnovan na aktualnem modelu Aventador, njegov dizajn pa je rezultat medsebojnega sodelovanja ‘norih’ Lamborghinijevih oblikovalcev in malce ekscentričnega naročnika, ki mu običajen Aventador pač ni bil dovolj. Pri oblikovanju so vsekakor pokazali več domišljije kot pri izbiri imena, kar pa niti ni pomembno, saj tudi če bi mu nadeli katerokoli ime, bi bil avtomobil še vedno fantastičen. Ekstremni aerodinamični paket ima dejansko svoj namen in funkcijo in ni bil dan na avtomobil zgolj z razlogom, da bi šokiral oziroma navduševal mimoidoče. Pokrov ‘motorja’ svoj navdih za obliko zračnih odprtin jemlje pri Lamborghiniju Huracan GT3 EVO. Na strani in zadku pa najdemo aerodinamične dodatke, ki jih je navdihnila oblika športnega Huracan Super Trofeo EVO. Ogromen zadnji spojler je mogoče ročno nastaviti v treh različnih pozicijah in zagotavlja večjo silo, ki pritiska avtomobil k tlom, ali pa omogoča boljši pretok zraka za doseganje višjih hitrosti.

Lamborghini SC18 ima vgrajen že znani 6,5-litrski atmosferski V 12-valjni motor, ki je še nekoliko navit in proizvede 770 konjskih moči (574 kW) in 720 njutonmetrov navora. Povezan je prek 7-stopenjskega samodejnega menjalnika. Zmogljivosti na žalost niso znane, lahko pa predvidevamo, da je zaradi uporabe karbonskih vlaken in drugih lahkih materialov ter še močnejšega motorja končni rezultat zelo hiter. Ker gre le za unikaten izdelek za enega posebnega lastnika, verjetno nikoli ne bomo izvedeli, kakšne so prave zmogljivosti Lamborghinija SC18. Po vsej verjetnosti ga tudi videli ne boste nikoli, zato si le napasite oči, ob ogledu fotografij izrednega in unikatnega SC18.

Galerija slik: Lamborghini SC18

Lamborghini SC18Odpri galerijo

reTyre Urban Winter - Integrated zipeprs and self locking puller ReTyre: plašč za vaš plašč? angry-man-driving-a-car (1) Katerih je 5 najnevarnejših skladb za vožnjo z avtomobilom? (+ 5 najvarnejših) Toyota Corolla Sedan Toyota Corolla: naposled še limuzinska različica 12. generacije Corolle Mitsubishi Outlander PHEV Mitsubishi Outlander PHEV: izredno zanimiv SUV · · ·