Bucket_List__001
V zraku · buzz buzz

Raziskovalci pravijo, da se bo v naslednjih 60. letih življenjska doba povzpela na neverjetnih 125 let. Večina nas bi bila zadovoljna že s stotico, nove raziskave pa namigujejo, da bomo živeli še veliko dlje.

Znanstveniki na univerzi v Groningenu in na nizozemskem demografskem inštitutu so nedavno napovedali, da se predhodno napovedana življenjska doba dviga in da je velika verjetnost, da bomo že leta 2070 živeli 125 let.
Prva oseba, ki se je tem letom najbolj približala, je bila Francozinja Jeanne Calment. Umrla je v starosti 122 let. Čeprav je na dan pokadila 2 cigareti in nikoli ni preskočila sladice, je bila tudi v svojih 100. dobrega zdravja. Njeno dolgo življenje ostaja skrivnost tudi za sodobno znanost, vendar se domneva, da sta zato zaslužni redna telesna vadba (tudi pri 100-tih) in sredozemska prehrana.
Nizozemski raziskovalci ugotavljajo, da bo verjetno ženska tista, ki bo prva dosegla častitljivo starost 125 let.

PREBERITE ŠE: TISTI, KI NOSIJO BARVITE NOGAVICE, SO USPEŠNEJŠI IN BOLJ PRILJUBLJENI

Država z najvišjo povrečno življenjsko dobo je trenutno Japonska, ta je tam 83,7 leta. Njihova dolgoživost se pripisuje prehrani, bogati z ribami in z nizko vsebnostjo nasičenih maščob, vrhunskemu javnemu zdravstvenemu sistemu ter spodbujanju h gibanju tudi v višji starosti.

shutterstock_260900648 Dokazano: več kot se boste predajali spolnosti, bolj boste pametni! Free download bluray 1080p 720p movie google drive Cast Away, USA, 2000, Robert Zemeckis, Adventure, Drama, Tom Hanks, Helen Hunt, Paul Sanchez 2 Ste radi sami? Poglejte, kaj o vas pravi znanost. 6. julij je mednarodni dan poljubljanja Poljubi svojo najljubšo osebo: 6. julij je mednarodni dan poljubljanja BeFunky Collage1 So to najbolj bizarne igrače na svetu? · ·