Jahta Alen 45: turški med na valovih

Jahta Alen 45

Uživanje na počitnicah za marsikoga pomeni tudi uživanje v vodnih športih in aktivnosti. Še večjo srečo pa imajo tisti, ki si lahko privoščijo še nekaj luksuza in se na valove podajo v stilu. Slednjim na pomoč priskoči turški Alen Yacht, s svojo ultramoderno jahto Alen 45.

Domovanje podjetja Alen Yacht je v obmorskem Istanbulu, njihovo ime pa je pravzaprav sinonim za visokokakovostna plovila, ki jih povezuje minimalistična filozofija oblikovanja. Jahta Alen 45 je 13,7 metra dolga barka, ki ima vse, kar potrebuje ducat oseb za svojo dnevno pustolovščino. Žar, hladilnik in bar so le nekatere od stvari, ki gostom polepšajo čas, preživet na jahti. Seveda so na voljo tudi ležalniki in velika miza, ki poskrbijo, da bodo gostje poleg morskih užitkov uživali tudi gurmansko.

https://www.youtube.com/watch?v=7XtTjhQK5CA

Prednji del jahte se strmo dviga iz vode in precej visoko gleda iz nje. Posledično je lažje kos tudi večjim valovom in je tako hitrejša tudi v slabših pogojih za plovbo. Trup ima visoko V-obliko, okoli premca pa je leseni rob, ki deluje kot nekakšna ozka sprehajalna pot. Kabina ni pretirano velika in je prav tako v minimalističnem slogu, se pa v njej vseeno najde dovolj prostora za udobno spalnico in dovolj veliko kopalnico. Ob nakupu si bodoči lastnik lahko omisli katerokoli barvo trupa, vse ostale površine pa so na voljo iz kateregakoli lesa. Za pogon skrbita dva motorja Volvo IPS 600, z njuno pomočjo pa jahta doseže maksimalno hitrost 38 vozlov. Na krovu je dovolj goriva za 300 navtičnih milj.

Galerija slik: Jahta Alen 45

Dodatne Informacije

Več infromacij:
alenyacht.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
H20 XT: Yamaha na vodo