LG G7 ThinQ
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Po mesecih mukotrpnega čakanja je pametni telefon LG G7 ThinQ končno tu. LG-jev novi paradni konj je bil predstavljen na uradnem dogodku v New Yorku. Številne govorice so se izkazale za resnične, ob tem pa je naprava postregla še z nekaj presenečenji.

V zadnjem času se je v medijih pojavljalo veliko ugibanj o specifikacijah, ki jih bo ponujal G7 ThinQ. Tako je bilo moč prebrati, da bo telefon imel poseben gumb za Googlovega Asistenta, zarezo na vrhu zaslona in kameri z umetno inteligenco. Informacije niso bile napačne.

Telefon z 6,1-palčnim QHD+ LCD-zaslonom poganja procesor Qualcomm Snapdragon 845. Na njegovi zadnji strani se nahaja dvojna kamera z ločljivostjo 16 MP. Na bralno-pisalnem pomnilniku je 4 GB prostora, medtem ko je za shranjevanje namenjenega 64 GB prostora, ki ga je možno razširiti. Baterija z zmogljivostjo 3000 mAh se polni brezžično. G7, ki je med drugim odporen na prah in vodo, deluje v operacijskem sistemu Android Oreo.

Obe kameri novega pametnega telefona uporabljata tehnologijo umetne inteligence. Ta jima omogoča, da prepoznata objekte in fotografije ustrezno prilagodita. Naprava bo v trenutku, ko bo zaznala predmet, rahlo zavibrirala. Uporabniku bo omogočeno tudi ustvarjanje kakovostnih posnetkov v slabi svetlobi. Tako sprednja kot zadnja kamera ponujata način za snemanje portretov.

Pri LG-ju veliko stavijo na kakovost zvoka. Prav zato so vhod za slušalke opremili z 32-bitnim Hi-Fi sistemom Quad-DAC, ki pretvarja digitalni signal v analognega. G7 ThinQ je prvi telefon, v katerega je vgrajen 7,1-kanalni sistem DTS:X z virtualnim prostorskim zvokom. Zvočnik Boombox za proizvajanje odmeva izkorišča kar notranji prostor telefona. V primerjavi s predhodniki naj bi oddajal kar 39 odstotkov glasnejši zvok.

Na vrhu zaslona lahko opazimo zarezo, ki je med ustvarjalci mobilnih naprav v zadnjem času zelo priljubljena. Če vam bolj ustreza raven okvir, je mogoče zarezo izklopiti.

Uporabnikom novega telefona bo vselej na voljo Google Asistent, ki ga bo moč aktivirati  s posebnim gumbom.

Za zdaj še ni znano, kdaj in po kakšni ceni bo mogoče kupiti LG G7 ThinQ. Je pa zato že bilo razkrito, da bo telefon na voljo v štirih barvnih različicah: modri, črni, sivi in temno roza.

Galerija – LG G7 ThinQ

LG G7 ThinQOdpri galerijo
Photo: Daniel Frank Preprosti triki, kako najti izgubljen telefon, tudi če je ugasnjen zvok 2018.01.24-Morcheeba-Shot-03-023_LOWRES Honor 10: podobnosti ne gre oporekati according-to-scientific-drop-test-this-smartphone-is-basically-the-terminator-2-1400x933 Glede na test, ki so ga izvedli, je prav ta pametni telefon pravi Terminator Sony Xperia XZ2 Premium Sony Xperia XZ2 Premium: nova Xperia z izpopolnjeno dvojno kamero · · · ·