Prenosna zložljiva tipkovnica LG Rolly Keyboard
V zraku · tehnologija · gadgeti

In vi ste mislili, da tipkovnice ne morejo izgledati seksi?! Podjetje LG Electronics, ki med drugim izdeluje odlične periferne enote za računalnike, pa je izdelalo zložljivo prenosno tipkovnico kompatibilno z različnimi operacijskimi sistemi (Android, iOS, Windows Phone), ki je prav to. Zložljive mobilne tipkovnice sicer niso nič novega, a LG Rolly Keyboard je neka povsem druga pesem. Čeravno je iz silikona ne izpade ”umetna” in čeravno ponuja ves nabor tipk z relativno visoko strukturo, meri vsega 25 centimetrov.

Prenosna zložljiva tipkovnica LG Rolly Keyboard je nekaj posebnega. A ne, ker bi bila zložljiva, ampak ker ima lastnosti, ki so med tovrstnimi tipkovnicami lastne le njej. Zakaj imamo mobilno tipkovnico? Da kar najbolj poustvari občutek in prijetnost tipkanja po fizični tipkovnici. In kaj večina tovrstnih tipkovnic ponuja? (Pre)nizke tipke! A ne Rolly. Pred vami se razvije kot rdeča preproga za vaše prste.

Z relativno visokimi tipkami (razporeditev QWERTY) in združljiva z vsemi pametnimi telefoni ter tablicami, ki imajo manjši zaslon od 10-palcev, se ob razvitju aktivira sama in tudi samoiniciativno prek Bluetootha poveže z vašo (zadnjo partnersko) napravo za katero ima pripravljeno tudi stojalo. Istočasno se lahko poveže še z eno mobilno napravo, preklop med njima (na primer tablico in telefonom) pa je mogoč zgolj s kombinacijo tipk ”Fn + D”. Poganja jo baterija AAA, ki ob zmerni uporabi zagotavlja tri mesece avtonomije.

PREBERITE ŠE: myType – zložljiva žepna tipkovnica za mobilne naprave

Ko štirivrstično tipkovnico (zgornjo serijo tipk si delijo črk in številke) LG Rolly Keyboard nehate uporabljati, se posamezne vrstice tipk prepognejo ena na drugo, da na koncu ostane zgolj pokončna prizma, ki lahko smukne kamorkoli. Na voljo bo sredi septembra 2015.

Prenosna zložljiva tipkovnica LG Rolly KeyboardOdpri galerijo
Naprava SmartHalo poenostavlja potepanje s kolesom po mestu in je njegov osebni čuvaj. SmartHalo – preobrazite svoje kolo v pametno kolo s to super napravo za urbane kolesarje Blush Vibe je prvi pametni vibrator Blush Vibe: vibrator za 21. stoletje, ki ga upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali uri Talon je pametni prstan za igračarje. Talon – vaš naslednji krmilnik za računalniške igre bo morda pametni prstan! Aerius je najmanjši dron na svetu. Axis Drones Aerius: najmanjši dron na svetu ni večji od konice prsta ·