Urban Projekt 2015 – Nova Gorica – “skateboarding”, BMX, glasba in urbana umetnost v enem

Zadnjič posodobljeno: :

Tridnevni festival Urban Projekt, ki bo potekal v novogoriškem skate parku od 28. do 30. avgusta, povezuje adrenalinske športe (skate in BMX), glasbo in umetnost. Peta edicija festivala, na katerega prihajajo tudi udeleženci iz naših sosednjih držav, letos sodeluje tudi z novogoriškim društvom KUD Krea, ki bo poskrbelo za dodatne kulturne dogodke.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

GO Skate Park, Nova Gorica

Vstopnina

prijavnina: 5€

Osrednji del festivala Urban Projekt se bo odvijal v skate parku. V petek bo tam potekal trening “Practice skateboarding & BMX”, prava poslastica pa bosta sobotno in nedeljsko tekmovanje. Sobota bo namenjena rolkarjem oziroma skaterjem: med 10. in 15. uro bo trening “Practice skateboarding”, med 15. in 20. uro pa bo potekalo tekmovanje ”GO Skatepark – skateboard contest & best trick”. parku.
Nedelja bo v znamenju BMX-a: med 10. in 15. uro bo na vrsti trening “Practice BMX”, med 15. in 20. uro pa tekmovanje “Best trick BMX contest”, ki bo sestavljeno iz petih sklopov na različnih predelih skatepark-a. Za vsak sklop bodo podeljene štiri nagrade, ki bodo razdeljene med najboljše tekmovalce znotraj sklopa. Med posameznimi sklopi bo potekalo tudi bunnyhop tekmovanje.

PREBERITE ŠE: Hude Shoezz Rolka 2015 – Rolka v Guinessovo knjigo rekordov

Umetniški del festivalskega programa bo obogaten z glasbo, grafiti, performansi in umetniškimi inštalacijami. V soboto bodo s koncertom nastopili Authentics, Pigs Parlament in Lintver, nastajali bodo novi grafiti, priča pa bomo lahko tudi ognjenim performansom in šovom.
Ogledali si bomo lahko umetniške inštalacije umetniškega kolektiva BridA, multimedijskega umetnika in predavatelja Ateja Tutte ter akcijskega umetnika Jureta Poše. V sklopu festivala bo 29. Avgusta v parku Borov gozdiček potekala tudi “Acroyoga in slackline delavnica”, kateri veščine pomagajo pri telesni in mentalni pripravi za katerokoli obliko gibanja. Namenjena je tako popolnim začetnikom, kot tudi tistim, ki to priljubljeno aktivnost že poznajo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/urbanprojektNG

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HOFER z Nasmeškotki za Botrstvo zbral rekordnih 21.039 evrov