MiroMisljen (Miro Misljen); ime kolekcije: ​Ljubezni Vincenta Van Gogha
Utrip mesta · moda

Z včerajšnjimi modnimi revijami blagovnih znamk ZOOFA, Tina Gorkič, MiroMisljen in EBER krznarstvo se je začel Ljubljanski teden mode, ki bo trajal do torka, 20. septembra. Tukaj si lahko pogledate kreacije modnih oblikovalcev, ki so se včeraj predstavili na LJFW 2016.

LJFW 2016: Kaj o modnih kolekcijah pravijo oblikovalci sami? 

ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI – nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Simona Kogovšek, tinapavlin in vesnastih); ime kolekcije: ​Urbani nomadi

“Mi smo heroji sedanjosti, ki oblikujejo prihodnost. Nič več nas ne veže na predmete, mesta, ljudi. Povsod se počutimo doma. Potujemo po poti, ki ne pelje nikamor. Naša življenja nosimo v svojih usnjenih boršah, ker ne maramo plastike. Beremo le digitalne časopise, ker skrbimo za drevesa. Naše obleke, narejene ročno iz naravnih materialov, trajajo desetletja. Mi smo prebivalci sveta, večni popotniki, iskreni prijatelji, svobodni kot ptice v svetu brez meja. Mi smo urban nomadi.”

ZOOFA (PATRICIA PIE, ZELOLEPO, JSP, PRINCIP by Mojca Celin, NELIZABETA, NI – nikoli isto/never identical, Renata Bedene, Firma by Sanja, Simona Kogovšek, tinapavlin in vesnastih); ime kolekcije: ​Urbani nomadiOdpri galerijo

Tina Gorkič (Tina Gorkič); ime kolekcije: AISHA

“Aisha. Ženska, življenje, biti živa. Kolekcija Aisha v ospredje postavlja afriške ženske ter njihove vsakdanje bitke za enakopravnost med spoloma. Temeljno izhodišče predstavlja vprašanje identitete in položaja žensk v Afriki ter njihovo dokazovanje pred moškim spolom. Iskanje pomena in simbolov me je pripeljalo do kombiniranja različnih barv, vzorcev in tekstur, pri čemer je velik poudarek na materialih. Kolekcija je bolj naravnana v oblikovanje tekstilij.” Tina Gorkič je kot študentka ljubljanske Naravoslovnotehniške fakultete na aprilskem LJFW osvojila nagrado predstavitve na naslednjem tednu mode, zato se je tokrat predstavila s samostojno kolekcijo.

Tina Gorkič (Tina Gorkič); ime kolekcije: AISHAOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: Septembrski LJFW 2016: znan program Ljubljanskega tedna mode

MiroMisljen (Miro Misljen); ime kolekcije: ​Ljubezni Vincenta Van Gogha

“Hrepenenje po ženski, ki ga je zavrnila, ker ga ni ljubila, hrepenenje po koristoljubni prostitutki, hrepenenje po dekletih s pariških avenij. Genij, ki mu ni uspelo izpolniti močne želje po uresničeni ljubezni, umetnik neizpolnjenega srca. Inspiracija moje nove kolekcije so ženske, ki umetniku niso izpolnile hrepenečega srca. V oblikovanju ženske kolekcije za 2017 sem združil različne ženske značaje in vanjo vnesel moč in lastnosti slikarjevih platen, posebej disproporcialnost.”

MiroMisljen (Miro Misljen); ime kolekcije: ​Ljubezni Vincenta Van GoghaOdpri galerijo

EBER krznarstvo (Mateja Štimac); ime kolekcije: ​MIX & MATCH ­ PART II

“Sestavljati in mešati, dokler ne nastane popolna kombinacija: kolekcija EBER krznarstva jesen-­zima 2016/17 temelji na konceptu patchworka. Da bi dosegli edinstvena ujemanja, s katerimi bi še poudarili unikatnost vsakega kosa v kolekciji, smo med seboj pomešali različne barve in teksture enakih ali različnih vrst krzna; združili smo tudi usnje in krzno ter pletenine in krzno. Drznost kolekcije EBER krznarstva se odraža tudi v mešanju barv, kar omogoča njeno primernost različnim stilom: kombiniranje za casual, eleganten in drzen in trendovski stil. Tako ustvarjena oblačila so pisana na kožo vsem, ki ostajajo zvesti svojemu osebnemu slogu, a so vedno v iskanju posebnosti.”

EBER krznarstvo (Mateja Štimac); ime kolekcije: ​MIX & MATCH ­ PART IIOdpri galerijo

Reebok, klasične superge, Revenge Plus Vintage. reebok.com,  89,95 € Športna moda jesen 2016: 14 najbolj trendovskih kosov Dvostranski kavbojski škornji Hood By Air – nenavadni dvostranski kavbojski škornji ''Krilati'' nahrbtnik Nahrbtnik, ki ti (dobesedno) da krila! Septembrski LJFW 2016: znan program Ljubljanskega tedna mode · · · · · · · · ·