MX Master 3 Logitech Amazon Premium desktop BTF 5 7 NO TEXT
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kolesci iz nerjavečega jekla, elektromagnet in senzor, ki bere izpod stekla. Nova miš Logitech MX Master 3 ima vse to in še več.

Kdor je pri računalniški miški iskal udobje, dobro delovanje brez motenj in fleksibilnost v smislu načina povezovanja, potem je definitivno že naletel na katero od MX Master mišk. Že tako odlična MX Master 2S je dobila svojega naslednika: MX Master 3 seveda. Ta je po izgledu skoraj povsem enaka prejšnjemu modelu, a vseeno vsebuje dovolj pomembnih nadgradenj, da je nikakor ne smemo spregledati.

Največja sprememba se skriva v načinu vrtenja zgornjega koleščka. Ta ni več mehanske narave, temveč trenje ustvarja elektromagnet. Občutek naj ne bi bil bistvo drugačen od mehanskih kolesc, bo pa sigurno obraba kolesca zelo majhna. Tako zgornje kot stransko kolesce sta izdelani iz nerjavečega jekla. Nov je tudi senzor, ki premore ločljivost 4000 DPI in katerega lahko uporabljamo tudi na stekleni površini. Miško lahko polnimo prek vhoda USB-C. Ob enem polnjenju bo zdržala 70 dni, ena minuta polnjenja pa zagotovi 3 dodatne ure baterije. Miška se na računalnik poveže tako prek povezave WiFi kot prek Bluetooth.

Logitech je poleg nove miške predstavil še brezžično tipkovnico MX Keys. Ta nima mehanskih tipk ali kakšnih drugih dodatkov, temveč je le lep dodatek k novi miški. V kolikor pustimo tipke osvetljene, bo baterija zdržala 10 dni. Če osvetlitev izklopimo pa avtonomijo podaljšamo na kar 5 mesecev. Pa se nam bo zaradi osvetlitve tipk baterija prehitro praznila, bo tipkovnica osvetlitev samodejno izklopila in nam prihranila za 2 tedna baterije. Pametno. MX Keys se ravno tako poveže kot tudi polni prek USB-C kabla, poleg Windows in MacOS naprav pa podpira tudi Android in iOS naprave. Tako miška MX Master 3 kot tipkovnica MX Keys naj bi v Sloveniji stali okoli 100 evrov.

Galerija: Logitech MX Master 3 in MX Keys

Tipkovnica Logitech MX Keys in miška MX Master 3.Odpri galerijo

HouseofMarley_TA-1 Najboljši gramofoni pod 500 € (2019) Portable_Home_Speaker_Black_2009_7.0 Bose Portable Home Speaker: to ni navaden Bluetooth zvočnik Sony Alpha a6600 in a6100 Sony Alpha a6600 in a6100: nova in izjemno hitra headphones Human Headphones: prve popolnoma brezžične slušalke za čez uho ·