fbpx

Lamborghini Sian: najnovejši Lamborghini je elektrificiran

Lamborghini Sian

Imamo najnovejšega ‘odpičenega’ bika, ki je tokrat malce drugačen in vas lahko celo 'strese'. Lamborghini Sian je elektrificiran in v tem trenutku najmočnejši Lamborghini.

Lamborghini Sian predstavlja prvega elektrificiranega Lamborghinija. Hibridna zverina je z 819 konjskimi močmi (602 kW) najmočnejši Lamborghini do današnjega dne. Poganja ga 6,5-litrski V 12-valjnik, kateremu dodatnih 25 kW priskrbi še 48 voltni blago-hibridni sistem. Pospeševanje od 0 do 100 km/h je končano v zgolj 2,8 sekundah, končna hitrost pa se ustavi pri 350 km/h. Po bolonjskem narečju iz Italije, lahko besedo Sian prevedemo kot blisk, oziroma strelo, kar je nadvse primerno za hibridnega bika. Narejenih bo zgolj 63 primerkov, vsi pa so kjlub visoki ceni, 3,3 milijona evrov, že prodani.

O dizajnu najnovejšega bika iz Sant’Agate ni potrebno izgubljati besed, saj gre vendarle za Lamborghinija. Ni tako divji kot je bil konceptni Terzo Millennio, a je upravičil tisti ‘odštekani’ element Lamborghinija.

Galerija: Lamborghini Sian

Dodatne Informacije

Več informacij:
lamborghini.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!