Lua
Utrip mesta · destinacija

Pametni lonec za rože je naslednji v vrsti pripomočkov, s katerimi lahko še dodatno izpopolnite svoj pametni dom. Vas zanima, kako deluje?

Luksemburško podjetje Mu Design se je domislilo pametnega lonca za rože, ki vaše rastline preobrazi v digitalne hišne ljubljenčke, t.i.‘tamagočije’. Ta je namenjen predvsem temu, da lastnikom olajša skrb za domače zelenje.

Pametni lonec Lua je opremljen s celo vrsto senzorjev, ki priskrbijo podatke o vlažnosti zemlje, temperaturi, izpostavljenosti svetlobe in še mnogo več. Ti rastlini omogočajo, da svoje počutje izraža na 15 različnih načinov.

Naprava vključuje 2,4-palčni LCD-zaslon, ki se nahaja na njeni sprednji strani. Po njegovi zaslugi boste vselej vedeli, s čim postreči rastlini. Tako se bo denimo takrat, ko bo rastlina potrebovala vodo, prikazal sopihajoč, v primeru, da ji bo prevroče, pa prepoten obraz.

Lua zaenkrat še zbira denarno podporo na platformi Indiegogo. Če ji bo uspelo doseči cilj, ki znaša 30 tisoč evrov, jo bodo prvi kupci preizkusili v letošnjem decembru. V predprodaji bo zanjo sicer potrebno odšteti 99 evrov.

Galerija: Lua, pametna lončnica

LuaOdpri galerijo
Najboljše plaže za pse (Slovenija, Hrvaška, Italija) Najboljše plaže za pse (Slovenija, Hrvaška, Italija) Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta Želiš živeti na grškem otoku? Zdaj ti plačajo, da se tja preseliš Želiš živeti na grškem otoku? Zdaj ti plačajo, da se tja preseliš vizualizacija-2 V naši bližini bo zraslo največje hrvaško letovišče s petimi zvezdicami ·