Lynk & Co 03 Cyan Concept
Utrip mesta · mobilno

Za večino znamk, ki so del avtomobilske industrije, je Nürburgring Nordschleife eno izmed prizorišč, kjer se je potrebno dokazati. In vsakršen nov rekord, postane še toliko odmevnejši. Konceptna limuzina Lynk & Co 03 Cyan je na tej sloviti nemški progi nedavno podrla kar dva rekorda.

Lynk & Co 03 Cyan Concept je debitiral na nemški progi Nürburgring Nordschleife in jo prevozil v 7 minutah in 20 sekundah. Ob tem je postal najhitrejša štirivratna limuzina in izboljšal rekord za 3 sekunde. Hkrati je podrl še rekord za najhitrejši avtomobil s pogonom na prednji kolesni par. Do zdaj je ta naslov pripadal znamki Jaguar, a so jih pri Lynk & Co prehiteli za kar 25 sekund. Moč za doseganje takšnih rezultatov prihaja iz 2,0-litrskega turbinskega motorja, ki je navit na zavidljivih 528 konjskih moči in 504 Nm navora. Za pospeševanje od 0 do 100 km/h potrebuje le 4,4 sekunde, končna hitrost pa znaša 310 km/h.

Kot zanimivost lahko dodamo še to, da je to prvi primer, ko je kitajski proizvajalec podrl rekord na nemški progi s serijskim avtomobilom. Serijskim pa zaradi tega, ker nameravajo pri Lynk & Co iz koncepta izdelati serijo avtomobilov za prodajo. Kaj več o teh avtomobilih bo znanega pred njihovim prihodom na trg.

Galerija: Lynk & Co 03 Cyan Concept

Lynk & Co 03 Cyan ConceptOdpri galerijo
Volkswagen ID. Buggy Volkswagen ID. Buggy: off-road na okolju prijazen način ezgif.com-webp-to-jpg (9) Segway Ninebot KickScooter T60: pametni električni skiro, ki ga lahko vodi umetna inteligenca Pininfarina Battista Pininfarina Battista: luksuzni “grand tour” hiperavtomobil Harley-Davidson električni poganjalček Harley-Davidson: električni poganjalček za najmlajše ‘motoriste’