fbpx

Moški čevlji 2019 / jesen in zima: od športa do klasike

Prehod iz poletja v jesen (in kasneje zimo) prinaša številne neprijetne spremembe: sonce se odpravi na zimski spanec, sladoled postane premrzel, toplejša obutev pa čaka na slavnostno otvoritev nove sezone. Že veste, kateri moški čevlji 2019 bodo obvezen modni kos to jesen in zimo?

Jeseni, ko so temperature še prijetne, si privoščite kakovostne in modne superge, mokasinke ali oksfordke, kasneje, ko nastopi mraz, pa lahko posežete tudi po bulerjih ali pohodniških čevljih. Vse je odvisno od namena uporabe obutve (predvsem okolja, v katerem jih boste nosili). In kaj pravijo trendi za letos? Kakšni bodo moški čevlji 2019 (jesen in zima)?

Moški čevlji 2019 (jesen/zima):

Minimalizem v belem

Fila Disruptor 2
Fila Disruptor 2

Če v letu dni, odkar so bele superge modni trend, še niste videli osebe, ki bi nosila slavni model Fila Disruptor, potem živite pod kamnom. Najslavnejši model čevlja se je namreč pridružil (ne ravno žepu prijaznemu) Alexandru Mcqueenu, katerega bele superge z debelim podplatom je nosil cel svet (in jih nosi še danes), supergam Nike Tekno in mnogim drugim.

Stilisti pravijo, da se grdi čevlji še kar prodajajo kot vroče žemljice in pričakujemo lahko, da bodo z leti le še večji. Če ne prisegate na takšne modele superg, si lahko omislite preprostejše različice, kot so Common Projects ali Stan Smith. Kombinirate jih lahko s čimerkoli.

Retro tekaštvo

adidas NMD_R2
adidas NMD_R2

Retro tekaški čevlji so v zadnjih letih postali luksuzna obutev, ki, kot pravijo stilisti, vedno bolj pridobivajo na priljubljenosti. Oblikovalci namreč tradicionalno obutev posodabljajo z novimi materiali in zanimivi podplati. Razvoj tehnologije je izjemno hiter, na trg pa prihajajo novi slogi, ki dosegajo elemente “kultnosti”, zato lahko pričakujemo, da bodo ti čevlji še nekaj časa priljubljeni.

Če kupite retro tekaške superge v temnejši barvi, jih boste veliko lažje kombinirali, kot če si omislite pisane modele. Verjetno ste tudi že videli, da vedno več ljubiteljev mode nosi tudi dejanske tekaške (športne) čevlje, ki dokazujejo, kako najbolj “nekul” trend postane modni vrhunec, pravijo stilisti. So izjemno udobni, zdaj pa ste lahko v njih videti tudi modno.

New Balance
New Balance

Mokasini so spet in!

Timberland
Timberland

Čeprav nikoli niso uradno šli iz mode, so mokasini lansko leto ponovno doživeli veliki povratek. Zahvalimo se lahko podjetju Gucci, ki je obnorelo modne navdušence s svojimi modeli mokasinov za ženske in moške. In kot pravijo stilisti, ti čevlji so osnova vsake omare – so namreč vsestranski in jih lahko nosite tudi jeseni, če niste preveč občutljivi na mraz. Pomembno je, da najdete kakovosten par, ki ga z dodatki za nego čevljev zaščitite.

Sodobni mokasini niso tisto, kar so bili nekoč, saj danes lahko najdete moderne različice, ki se odlično ujemajo z “uličnimi oblačili”, kar pomeni, da lahko pozabite na pravilo, da jih morate nositi na obleko ali druga eleganta oblačila. Kavbojke jih imajo rade!

Klasika je zakon!

ECCO VITRUS
ECCO VITRUS

Klasični čevlji so nekaj, kar bi vsak moški moral imeti v svoji omari, ne zgolj zaradi dogodkov, ki zahtevajo takšen kodeks oblačenja, temveč zato, ker so ti čevlji postali modni kos, ki ga lahko nosite na kavbojke in celo elegantne trenirke. Pravil več ni.

V zadnjem času so grdi čevlji in superge tako priljubljene, da smo popolnoma pozabili na klasične čevlje, kot so jih nosili naši dedki, zato so se oblikovalci spomnili, da bi pri tradicionalni obutvi dodali sodobne elemente (predvsem ekstravaganten podplat), s čimer upajo, da bodo pritegnili množice. Kaj pravite vi?

Luksuzno pohodništvo

Timberland MTCR
Timberland MTCR

Če smo pred leti takšen model čevlja videli le v “rovtah”, se je ta danes preselil v mesto in ga lahko vidimo na stopalih največjih modnih ikon.

Poleg tega, da nudijo varnost pred vremenskimi vplivi in vas grejejo, so tudi izjemno modni. Stilisti pravijo, da se investicija v takšen čevelj obrestuje, saj se prijetno ujemajo z mestnim vrvežem – so odličen nadomestek za škornje Wellington in ne uničijo modne kombinacije. Kombiniranje pohodniških čevljev ne bi smelo biti težavno – izogibati bi se morali le pretirano ozkim kavbojkam, če se želite izogniti nesorazmerjem. Zaželeno je, da plastite oblačila in dobro razmislite, kakšno jakno boste oblekli.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.