Mansory Bugatti Chiron Centuria
Utrip mesta · mobilno

Kako nadgraditi in izboljšati Chirona je vprašanje, ki si ga verjetno nihče ne zastavi pogosto, ker bi težko še karkoli izboljšali – a vendarle so se podviga lotili pri podjetju Mansory in ustvarili povsem unikatno zverino Bugatti Chiron Centuria.

Mansory Bugatti Chiron Centuria je nadgradnja tistega, kar velja za ultimativnega superšportnika, ki je postavil nove smernice cestno legalnim avtomobilom … in enega izmed 500 Chironov so dobili v roke pri Mansoryu in se lotili prav posebnega podviga – 8-litrskega W 16-valjnega motorja s 1500 konjskimi močmi se niso dotikali, so pa poskrbeli za ekstravagantno zunanjost.

Morda deluje celo malce zastrašujoče z vsemi aerodinamičnimi karbonskimi dodatki, velikim spojlerjem in modro barvo Centuria, saj je videti, kot bi ga nekdo opremil za postapokaliptično bitko z avtomobili.

Kovana platišča v obliki turbine in pokrovi iz karbonskih vlaken nadomeščajo ‘standardna’ platišča, preoblikovan pokrov motorja pa naj bi poskrbel za učinkovitejše hlajenje motorja s štirimi turbinami. V

notranjosti prevladuje modra barva, v temnem in svetlem odtenku, dodali pa so še nov volanski obroč in oblazinjenje iz prešitega usnja.

Predelava nikakor ni poceni in bo dodatno navrgla še skoraj 1,8 milijona evrov k ceni avtomobila, ki vas bo že tako ali tako prišel več kot 2,5 milijona evrov. Ob takšni ceni predelave, se marsikdo vpraša, ali je resnično vredno, saj je Bugatti Chiron je že sam po sebi neverjetna mojstrovina, mar ne?

Galerija: Mansory Bugatti Chiron Centuria

Mansory Bugatti Chiron CenturiaOdpri galerijo
Brez naslova Toyota: Toyotina električna revolucija obljublja veliko tesla-racing-game-steering-wheel-brakes3-1200x630 Tesla Beach Buggy Racing 2: igra, ki jo igraš kar z volanom od Tesle Vandenbrink 612 Shooting Brake Vandenbrink 612 Shooting Brake: Ferrari je postal neklasičen karavan Bentley Flying Spur Bentley Flying Spur: pod uglajeno zunanjostjo se skriva prava zverina ·