zapestni uri
V zraku · tehnologija · gadgeti

Marko Vučković je srbski oblikovalec, ki zase pravi, da bolj, kot je opazoval povezave med materiali, oblikami in uporabnostmi, bolj je postajal ustvarjalen. Tokrat je oblikoval dve futuristični uri, Saturn in Void, ki vam bosta pomagali pri koncentraciji.

Vučković, sicer velik oboževalec Bauhausa in skandinavskega sloga, je med drugim oblikoval tudi precej futuristični zapestni uri Saturn ter Void.

Saturn

Najprej se lotimo ure Saturn, za katero pravi, da vam bo pomagala zožiti osredotočenost. Kaj natančno je s tem mislil? Na zaslonu ure je 12 številk, kako pa drugače. V ohišju zaslona sta 2 diska z luknjama, ki se obračata v smeri urinega kazalca. Tako skozi luknji lahko vidimo samo 2 številki hkrati, in sicer uro in minuto. S tem je oblikovalec dosegel, da se ob pogledu na uro osredotočimo samo na tisti čas, ki ga vidimo.

Zapestna ura SaturnOdpri galerijo

Void

Void je morda še bolj minimalistično zasnovana ura kot Saturn. V bistvu ne gre za uro, ampak meditacijski pripomoček. Tudi Void vas ‘prisili’, da se osredotočite zgolj na trenutni čas. To doseže s predvajanjem različnih pomirjujočih zvokov, ki vam bodo pomagali pri polnem zavedanju svojega obstoja v vsakem trenutku.

Zapestna ura VoidOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: 4TH DIMENSION WATCH – ZAPESTNA URA S POLŽASTIMI STOPNICAMI NAMESTO ŠTEVILK

Dober način, da ‘umirimo konje’ in zaživimo.


SwanSept9.61_2.1497991318 Lenovo s konceptom prenosnika prihodnosti NUVIZ dodatek za čelado Nuviz HUD: pametna motoristična čelada ora-the-worlds-first-graphene-headphones Ora GQ: slušalke iz grafena za do zdaj še neslišan zvok BEBOP - Zvočnik Blossom Blossom: zvočnik Bluetooth, ki zvok “zavrti okoli svoje osi” · · ·