Mars Dust Globe
V zraku · dizajn

Ustvarjalec, katerega delo predstavljamo tokrat, s svojo inovacijo cilja na na naslednje generacije. Vanje polaga upe, da bodo nekoč poselile Mars. Le kaj nam je pripravil?

Dan Abramson je naznanil svojo najnovejšo igračo Mars Dust Globe – majhen globus, ki ne upodablja Zemlje, pač pa Mars. Mladi izumitelj je sicer velik navdušenec nad Marsom, po njegovem mnenju pa bi morali ljudje začeti resno razmišljati o poselitvi rdečega planeta.

Majhen globus na zanimiv način predstavlja Marsove najpomembnejše lastnosti. V njegovi notranjosti lahko najdemo sistem kanjonov Valles Marineris, vulkansko planoto Tharsis in vulkan Olympus Mons, ki so v primerjavi z ostalo površino rahlo izbočeni. Največ pozornosti je deležen par astronavtov, sestavljen iz odraslega in otroka.

Abramson ni pozabil niti na dejstvo, da je Mars poznan po obsežnih prašnih nevihtah. Ko globus pretresete, ga bo zaobjel vrtinec rdeče barve, ki se bo nato sčasoma umiril.

Igrači Mars Dust Globe je na Kickstarterju že uspelo doseči zastavljeni denarni cilj, ki znaša 6 tisoč evrov. Zanjo je v predprodaji potrebno odšteti 30 dolarjev, kar je približno 27 evrov, prvi kupci pa jo bodo dobili v letošnjem septembru.

Galerija: Mars Dust Globe

Mars Dust GlobeOdpri galerijo

Link: superge/natikači, kot jih svet še ni videl Link: superge/natikači, kot jih svet še ni videl Z blazino SS Snacker do brezmejne zabave. SS Snacker: odštekana blazina, narejena za vaju, prigrizke in pijačo Untitled M5 NASA Edition: s to ultrašik potovalko bomo potovali v vesolje carousel-jaime-hayon-swarovski-designboom-FB Swarovski Carousel: sanjski vrtiljak iz kristalčkov, ki je postal resničnost