Mars Dust Globe: globus, ki posnema prašno nevihto na Marsu

Mars Dust Globe

Ustvarjalec, katerega delo predstavljamo tokrat, s svojo inovacijo cilja na na naslednje generacije. Vanje polaga upe, da bodo nekoč poselile Mars. Le kaj nam je pripravil?

Dan Abramson je naznanil svojo najnovejšo igračo Mars Dust Globe – majhen globus, ki ne upodablja Zemlje, pač pa Mars. Mladi izumitelj je sicer velik navdušenec nad Marsom, po njegovem mnenju pa bi morali ljudje začeti resno razmišljati o poselitvi rdečega planeta.

Majhen globus na zanimiv način predstavlja Marsove najpomembnejše lastnosti. V njegovi notranjosti lahko najdemo sistem kanjonov Valles Marineris, vulkansko planoto Tharsis in vulkan Olympus Mons, ki so v primerjavi z ostalo površino rahlo izbočeni. Največ pozornosti je deležen par astronavtov, sestavljen iz odraslega in otroka.

Mars Dust Globe
Mars Dust Globe

Abramson ni pozabil niti na dejstvo, da je Mars poznan po obsežnih prašnih nevihtah. Ko globus pretresete, ga bo zaobjel vrtinec rdeče barve, ki se bo nato sčasoma umiril.

Igrači Mars Dust Globe je na Kickstarterju že uspelo doseči zastavljeni denarni cilj, ki znaša 6 tisoč evrov. Zanjo je v predprodaji potrebno odšteti 30 dolarjev, kar je približno 27 evrov, prvi kupci pa jo bodo dobili v letošnjem septembru.

Galerija: Mars Dust Globe

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!