matzker-mdx-mercedes
Utrip mesta · mobilno

Mercedes-Benz X velja za luksuznega pick-upa, oziroma poltovornjaka. A to še ne pomeni, da ni zmožen premagovati zahtevnejšega terena. Pravzaprav ga lahko z malo domišljije hitro pretvorimo v ultimativno terensko vozilo, ki nam poleg vsega omogoča še udobno bivanje. Predelava Matzker MDX prelevi luksuznega pick-upa v pravi terenski avtodom.

Že na zunaj deluje Mercedes-Benz X z Matzker MDX predelavo sila zanimivo. Oglati ‘prikoličasti’ dodatek se skorajda zlije s karoserijo razreda X, zahvaljujoč strešnemu ‘predalu’, ki je opremljen z LED svetlobnim trakom in se barvno ujema s karoserijo. A še bolj zanimive stvari najdemo v notranjosti, v katero jim je uspelo spraviti prav vse, kar potrebujemo na kampiranju.

Vrata zadnjega dela se odpirajo navzgor, kot smo videli že pri klasičnih Mercedes-Benzih. Za njimi se skriva majhna kuhinja s štedilnikom, kuhinjsko korito, hladilnik in veliko dodatnega prostora za hrano in druge zaloge. Med obrokom imamo na voljo mesto za sedenje, ki sicer služi kot spalna površina. Ko odpremo streho, pridobimo s tem dovolj prostora, da lahko odrasel človek vzravnano stoji v prostoru, po želji pa si lahko na višini strehe vgradimo še dodatno ležišče.

Za terenske pustolovščine imamo na voljo višje nastavljeno podvozje z večjim vzmetenjem in zaporo zadnjega diferenciala. Osnovna predelava vas bo stala od 89.900 evrov dalje, z upoštevanjem še dodatnih opcij in seveda avtomobila Mercedes-Benz X, lahko cena naraste tudi do 180.000 evrov. Ali je to veliko ali ne, ve vsak posameznik pri sebi, če pa ceno primerjamo s podobnimi predelavami, lahko hitro ugotovimo, da MDX predelava prav nič ne izstopa iz povprečja.

Galerija slik: Matzker Mercedes-Benz X MDX

Matzker Mercedes-Benz X MDXOdpri galerijo

Audi A1 Sportback Audi A1 Sportback: luksuzni malček, ki navdušuje Mercedes-Benz CLA Novi Mercedes-Benz CLA: manjši izmed bratov popolnoma navdušil Lamborghini Huracan EVO Lamborghini Huracan EVO: “baby Lambo” je postal še agresivnejši BMW Individual M850i Night Sky BMW Individual M850i Night Sky: zaradi njega boste videli zvezde · · ·