fbpx

Potrjeno je: v 2019 se vrača kultni glasbeni festival Woodstock

Michael Lang, eden izmed organizatorjev originalnega Woodstocka, bo v 2019 pripravil tridnevni festivalski dogodek, ki bo proslavil 50. obletnico kultnega festivala, ki je v letu 1969 v ZDA zabaval več kot 400 tisoč glavo množico. Potrjeno je: Woodstock 2019 bo!

Najbrž ste seznanjeni z originalnim festivalom Woodstock, ki je med 15. in 18. avgustom 1969 potekal blizu zaselka White Lake v Bethelu v ZDA. Glasbeni festival je še danes obravnavan kot eden ključnih trenutkov v zgodovini popularne glasbe in najboljši glasbeni dogodek v vsej zgodovini. Na festivalu so takrat nastopili slavni glasbeni umetniki, vključno z Jimijem Hendrixom, Janis Joplin, zasedbama The Who in Jefferson Airplane. V preteklih letih so na festivalskem mestu poskušali obuditi duh tega kulta, a najverjetneje bo najbolj monumentalna prav 50. obletnica festivala Woodstock, ki bo potekala v 2019.


Michael Lang, eden od soustvarjalcev festivala danes in tudi v 60. letih prejšnjega stoletja, je potrdil, da bo nov festival vključeval “hip hop, rok in pop ter nekaj zasedb s prvotnega festivala”. Pri Rolling Stone domnevajo, da bi lahko seznam nastopajočih vseboval tudi tribute nekaterih originalnih nastopov, poleg seveda ‘novih’ glasbenih zasedb, ki bodo nastopile na festivalu Woodstock 2019.
Prejšnji jubilejni festivali so potekali leta 1994 in 1999, takrat pa je nastopilo kar nekaj zasedb z originalnega festivala, vključno z zdaj žal že preminulim Joem Cockerjem.

Lang je med drugim spregovoril tudi o svojih obžalovanjih pri sestavi seznama nastopajočih v 1999, na katerem se je znašla množica nu-metal zaseb, festival pa se je končal z izgredi obiskovalcev, ki so bili jezni na komercializacijo festivala. Razkril je, da “rezervacij zasedb ne bi smel prepustiti drugim”, in očitno bo imel 74-letnik tokrat kar nekaj več dela. “Woodstock ’99 je bil glasbeni eksperiment brez družbenega pomena. Tokrat se vračamo h koreninam in prvotnemu namenu,” še dodaja Lang.
50. obletnica glasbenega festivala bo potekala v Watkins Glenu v New Yorku od 16. do 18. avgusta. Prodaja kart se začne februarja, ko se pričakuje, da bodo objavljeni tudi prvi nastopajoči.

Dodatne Informacije

Več informacij:
woodstock.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!