petra nemcova mercedes
Utrip mesta · moda

Pred vrati je druga izdaja Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana 2016 (MBFWLJ). Letos se bo na njem zvrstilo deset modnih oblikovalcev, v goste pa prihaja tudi prava modna zvezda, češka manekenka in filantropinja Petra Němcová! Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo potekal od 22. do 24. maja v Cankarjevem domu.

Petra Němcová je svetovljanka po duši in poklicu. Na Češkem rojena lepotica, ki je leta 2004 na tajskem otoku Khao Lak preživela cunami, je natanko pred desetimi leti zagnala dobrodelno organizacijo Happy Heart Found. Ta je omogočila zagon več kot sto varnih šol in otrokom brez staršev pomagala pri vključevanju v družbo. Petra Němcová je med drugim obraz novega razreda Mercedes-Benz GLC, ki jo spremlja na vseh poteh.

PREBERITE ŠE: MBFWLJ 2016: poklon Marjeti Grošelj

Kdo so modni oblikovalci na MBFWLJ 2016?

Tokrat se bo na Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana predstavilo deset oblikovalcev moške in ženske mode, ki bodo v Cankarjevem domu predstavili svoje kolekcije jesen – zima 2016. Nekateri oblikovalci svoja dela na MBFWLJ razstavljajo že drugič, seveda pa v goste prihaja kopica svežih modnih zgodb. V Cankarjev dom prihajajo: AKULTURA, Charlie design, Cliché, Marjeta Grošelj, IVANMAN, Natasa Persuh, Peter Movrin, Sari Valenci, Spirit by T.B., Tanja Zorn in SENS.

Uslon - kopalke, ki te držijo nad vodo Uslon – kopalke, ki te držijo nad vodo Nogavice z žepkom The Pocket Sock – nogavice z žepkom za shranjevanje Superjunaške maturantske obleke Maturantski ples obiskali superjunaki Claire Danes v pravljični obleki, ki se sveti v temi Claire Danes je na Met Gala s pravljično obleko, ki se sveti v temi, zasenčila vse ·