MBFWLJ #01
Utrip mesta · moda

V Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma je ljubitelje mode, dizajna in lepote navdušilo pet modnih revij; AKULTURA, Peter Movrin, SENS, Spirit by T.B. in Cliché so predstavili svoje kolekcije za jesen in zimo 2016, s posebno energijo pa je večer napolnila tudi uradna gostja MBFWLJ 2016 Petra Nemcova.

Drugi dan MBFWLJ se je začel z novinarskim srečanjem s češko manekenko in filantropistko Petro Nemcovo, osrednji del je bil namenjen petim modnim revijam.

AKULTURA

Akultura je modna znamka polna asimetrij, ustanovljena s podpisom oblikovalke Alenke Globočnik Fabjan. Gre za kose oblačil, ki jih navdihuje življenje samo. Akultura posega po materialih in krojih, ki so primerni za vse letne čase. Razlika je le v načinu nošenja in načinu kombiniranja posameznih kosov oblačil.

AKULTURAOdpri galerijo

Peter Movrin

Modna srenja Petra Movrina, nagrajenca Univerzitetne Prešernove nagrade za leto 2015, budno spremlja vse od začetka njegove poti leta 2008. Njegove kreacije izbirajo svetovno znane dive, v njegovem delu lahko uživamo ob ogledu filma Igre lakote – Upor, 2. del.

Peter MovrinOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: MBFWLJ — Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana — Poklon Marjeti Goršelj

SENS

Oblikovalka Zlata Zavašnik od leta 1994 ustvarja moška oblačila pod blagovno znamko SENS. Navdih črpa v vzorcih novih tkanin, ki jo s svojo teksturo in barvo popeljejo naprej. Na tokratni modni reviji MBFWLJ se je oblikovalka poigravala z iskanjem meja in potovanjem onstran koncepta klasične moške obleke in srajce.

SENSOdpri galerijo

Spirit by T.B.

Tomislav Bahorić je modni oblikovalec, ki modo uživa in živi že od malih nog. “Čudežni deček” je že s svojo prvo samostojno kolekcijo požel val navdušenja, s svojim premišljeno zasnovanim modnim konceptom pa si je v medijih prislužil številne laskave nazive kot je “novi up hrvaške moške mode”. Spirit by T.B. je znamka, ki navdušuje z uporabo najkakovostnejših materialov ter urbanih elementov dekonstrukcije.

Spirit by T.B.Odpri galerijo

Cliché

Jelena Pirkmajer se pod svojim ustvarjanjem podpisuje z imenom Clichė vse od leta 1991. Njen navdih je ženska, ki ljubi življenje. Estetsko je najbolj naklonjena obdobju druge polovice prejšnjega stoletja, nenehno pa išče sveže idealne rešitve pri oblikovanju in uporablja nove, “pametne” materiale. Poleg izjemne vrline v kakovosti Clichė spodbuja modni inteligenčni kvocient ter individualni slog oblačenja. Kolekcija jesen-zima 2016 bo seksi, ženstvena, vesela, igriva in super uporabna.

ClichéOdpri galerijo
Slovenski nakit v filmu o Nini Simone Zoe Saldana v filmu o Nini Simone nosi slovenski nakit! MBFWLJ - 2016 - Marjeta Grošelj MBFWLJ 2016 — Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana — Poklon Marjeti Goršelj brugier-on-coiffure-pinterest-mom-hair-cuts-rhpinterestcom-pin-Lob-Haircut-With-Layers-by-marina-brugier-on-coiffure-pinterest-mom-hair-cuts-rhpinterestcom Modne ženske frizure, ki vas bodo pomladile cover-soncna-ocala Trend: Modna sončna očala 2016 tako za moške kot ženske ·