Grafiti umetniki v Mehiki v duhu boja proti nasilju med mladimi poslikali sosesko
V zraku · buzz buzz

Mladinska organizacija “Germen Crew”, znan po uporabi grafitov ko izražanju, je za mehiško vlado združila moči ter mestece Palmitas v okrožju Pachuca v dobrem duhu odela v eno samo mavrično fresko. Skupaj so v boju proti nasilju med mladimi prebarvali 209 hiš ali 20 tisoč kvadratnih metrov fasad.

Mehiška vlada je našla način, kako združiti skupnost v mestecu Palmitas: za pomoč je prosila lokalne grafiti umetnike, da prebarvajo sosesko. Tako imenovana skupina mladih, “Germen Crew”, je poslikala kar 209 hiš, s tem pa združila domačine v boju proti nasilju med mladimi.

In imeli so prav! Skupina je pobarvala okoli 20 tisoč kvadratnih metrov fasad v eno samo mavrično fresko, ki se razteza čez mesto. Po poročanju streetartnews je 452 družin ali približno 1808 ljudi dejalo, da je projekt na na njih pozitivno vplival ter da je nasilje med mladimi skoraj v celoti izkoreninjeno.

PREBERITE ŠE: Russell Powell: realistični portreti na roki kot štampiljke

V galeriji si lahko ogledamo, kako so grafiti umetniki poslikali sosesko Palmitas v Mehiki.

Grafiti umetniki v Mehiki v duhu boja proti nasilju med mladimi poslikali soseskoOdpri galerijo
rockin1000-foo-fighters Rockin’1000, Learn To Fly – tisoč italijanskih glasbenikov želi na koncert privabiti skupino Foo Fighters cover-kako-bi-spremenil-svet Kako bi spremenil svet, če bi ga lahko? Drevo 40-ih sadežev Drevo 40-ih sadežev: drevo, na katerem raste kar 40 vrst sadja! Barbie na slavnih slikah Catherine Théry: invazija Barbie lutk na znamenite slike ·