6c960fa449ca2f9e63db31d6af92e9f1
V zraku · tehnologija · gadgeti

Skrajni čas je bil, da Microsoft posodobi svoje tablice in prenosnike iz družine Surface, saj jih je še vedno prodajal z dvojedrnimi procesorji sedme generacije. Novi »hibrid« Microsoft Surface Pro 6 in prenosnik Microsoft Surface Laptop 2 vendarle poganjajo štirijedrni čipi osme generacije, zraven pa je še nekaj drugih izboljšav.

Najbolj opazna novost je vsekakor matirana črna barva za te nove računalnike. Ta sicer ne bo na voljo v najcenejših konfiguracijah, novinarjem, ki so bili prisotni na predstavitvi, pa je večinoma zelo všeč. Izstopa. Generacija Microsoft Surface Pro 6 ima še lepši zaslon in po novem fotoaparat z osmimi milijoni točk, če to kdo potrebuje v tablici. Še ena dobrodošla novost je v osnovni količini pomnilnika, ki je zdaj osem gigabajtov (prej štiri). V ZDA se cene začnejo pri 899 dolarjih, a hitro narastejo, saj bolj ali manj vsaka naslednja stopnja napravo podraži za tristo dolarjev.

Microsoft Surface Laptop 2 je strojno podoben, ima pa še nekoliko večjo baterijo, zato pri njem namesto o trinajstih govorijo o štirinajstih urah delovanja z enim polnjenjem. Tipkovnica je tišja, zvočniki pa glasnejši in s polnejšim zvokom. Cene so za sto dolarjev višje kot pri Surface Pro 6, vendar se zadeva izenači, če uporabnik pri slednjem dokupi še tipkovnico, ki ni priložena.

Profesionalni oblikovalci se bodo morda razveselili posodobljenega namiznega računalnika Microsoft Surface Studio 2 s pol hitrejšo grafiko in priključkom USB-C, tega zgornja računalnika še vedno nimata.

Pravo presenečenje pri Microsoftu pa so čezušesne slušalke z aktivnim odpravljanjem hrupa in vrhunskim zvokom Surface Headphones, ki bodo naprodaj za 349 dolarjev (brez davka, seveda). Povezujejo se modrozobo in se dobro razumejo z navidezno pomočnico Cortano.

HP Spectre Folio HP Spectre Folio: prenosnik, ki diši 42421834_478948049290233_6221221774198046720_n Oculus Quest: Oculusov samostojen in ne predrag navideznik cover-zeisss Zeiss ZX1: fotoaparat z urejevalnikom fotografij dims Fujifilm Instax Square SQ20: takojšna fotografija tudi iz videa · · ·