melissa-askew-tSlvoSZK77c-unsplash (1)
V zraku · odnosi

Ženska je nedvomno dovolj močna, da doseže vse, kar si želi. Ko pa ženske združijo svoje moči, postanejo neustavljive.

V svetu tekmovalnosti je izjemnega pomena moč sodelovanja. In ko ženske združijo moči, lahko premaknejo svet in rešijo marsikateri prej nerešljiv problem. Ko se ženske podpirajo in spletajo trdne vezi, so sposobne neverjetnih stvari.

Tiste, ki se spodbujajo in delajo druga ob drugi, so veliko uspešnejše, kar dokazuje ta raziskava, objavljena na Harvard Business Review, ki kaže, da so ženske po navadi uspešnejše do moških, če imajo ob sebi krog žensk, ki se medsebojno podpirajo.

Pri zavzemanju vodilnih položajev ženske pogosteje postanejo vodstvene osebe, če jim kdo krije hrbet. Čeprav živimo v 21. stoletju, se ženske še vedno soočajo z marsikaterimi ovirami v poslovnem svetu. Zato ženska po navadi potrebuje nekoga, da jo podpre in jo spomni, da si tudi ona zasluži uspeh. Na srečo je danes veliko več žensk, ki so dovolj samozavestne, da se spoprimejo z vsemi temi izzivi in vstopijo v podjetniški svet. Povežejo se z ljudmi s sorodnimi interesi, tistimi, ki doživljajo podobne ovire na svojem področju.

Ustvarjanje vezi na podlagi skupnih ciljev na delovnem mestu zagotovo utira pot do osebne uspešnosti. Ni skrivnost, da ljudje najbolje delajo, ko so obkroženi s sodelavci, s katerimi se počutijo udobno. Poleg tega lahko nekatere pomembne povezave, ki jih vzpostavijo, trajajo vse življenje. Za to je vredno dati prednost mreženju. Gradnja močnih, zaupanja vrednih krogov je tisto, kar ženske naredi resnično močne.

Pomagati drug drugemu v njihovih bojih in medsebojno spodbujanje drug drugega k uspehu je pot do skupnega uspeha. Vprašajte se: “Ali bi bili boljši kot sodelavci ali kot tekmeci?” Odgovor je skoraj vedno pozitiven. Sodelavci. Vse je v tem, da prepoznate vrednost drug drugega in da dvignete drug drugega, v tem je uspeh ekip, uspešnih podjetij, vzajemno vlaganje drug v drugega.

Namesto da zapravljate energijo za nesmiselno izčrpavanje zaradi tekmovanja drug z drugim, se raje osredotočite na dvigovanje drug drugega. Obkrožite se z ženskami, s katerimi lahko rastete. S skupino žensk, ki se podpirajo, spodbujajo in navdihujejo. Energija v takšnih skupinah je neverjetno močna.


toa-heftiba-wyHS87kKh5o-unsplash Ljubezen v času koronavirusa: dvorezni meč, izziv ali nova priložnost? daniil-lobachev-x4upR9pfsCA-unsplash Hvala, da si bil lekcija in ne napaka! diego-rosa-Gv3PJ3WvW18-unsplash Samozavestne ženske te stvari počnejo popolnoma drugače: ko živite svojo resnico, ste neustavljive! shutterstock_411422371 (1) Tako vzgaja močna in čuteča mama: življenjske lekcije, ki se se jih naučil zahvaljujoč njej! · · ·