Močne življenjske lekcije, ki se jih vsi prepozno naučimo
V zraku · buzz buzz

Obžalovanju se ni moč izogniti, zato je toliko pomembnejše, da živite pravilno življenje.

Obžalovanje je eno od najtežjih občutkov, s katerim se moramo na tem svetu spopadati. Kot nas pouči začetnik eksistencialne filozofije Soren Kierkegaard, je obžalovanje v takšni ali drugačni obliki neizogibno. In katere so napake, ki se jim je dobro izogniti, da ne bi svojega ravnanja kasneje obžalovali?

Lekcije, ki se jih prepozno naučimo:

Ne izgubljajte časa.

Na koncu je čas vse, kar imate na tem svetu in vsakemu neusmiljeno odteka. Morda je ravno to razlog, zakaj ga toliko ljudi zapravlja – navsezadnje si je težko priznati, da niste nesmrtni, prevzeti odgovornost in živeti življenje na takšen način, kot namvam ustreza.

Sledite svojemu srcu.

Nasveti staršev in prijateljev so dobronamerni in pogosto koristni, a na koncu morate vi živeti svoje življenje.

Preživljajte se z nečim, kar vas veseli.

Na delovnem mestu preživite skoraj polovico svojega življenja – če le imate priložnost, se ukvarjajte z nečim, kar vas vsaj malo veseli.

Pritožbe pospremite s predlogi o izboljšavah.

Če vam nekaj ni po godu, se ne le pritoževati, temveč podajte konkretne predloge, kako bi lahko situacijo izobljšali.

Včasih je boljše molčati.

Včasih se z določenimi osebami ni pametno spuščati v konflikten odnos, ker ne bodo dojele vašega pogleda na določeno stvar. Zakaj bi se nervirali, če jih lahko ignorirate?

Denar ni vse.

Študije so pokazale, da denar zvišuje blagostanje do neke točke, a potem količina denarja ne vpliva več na to, kako srečni ste. Imejte v mislih, da trenutki štejejo več kot polna denarnica.

Življenje je več kot kariera.

Čemu posvetite svoje življenje je zgolj naša izbira – vendar mnogi poročajo, da so najbolj srečni, če imajo uravnoteženo življenje med kariero, prostim časom in časom za bližnje.

Poznajte svoje vrednote.

Vrednote vam pomagajo v času, ko je pred vami težka odločitev in ste soočeni s skušnjavo – takrat vam bo prav prišlo, da se zavedate, KDO STE.


znane osebnosti ki so nas zapustile v 2018 Znane osebnosti, ki so nas zapustile v 2018 shutterstock_567962668 Kaj smo v letu 2018 najpogosteje iskali na največji spletni strani za odrasle? shutterstock_444483772 S tem nasvetom milijarderja Warrena Buffetta lahko povečate svoje premoženje za 50 % shutterstock_609949088 Ideje za božična darila 2018: vroča darila za najbolj poredne · ·