cover-moda-pomlad-poletje-2015
Utrip mesta · moda

Vsi se veselimo mode 2015, saj se napoveduje sproščen in ležeren stil ter modne smernice v katerih bo vsak od nas našel svoj personaliziran modni izraz. Moda za pomlad / poletje 2015 bo predvsem zelo igriva in ležerna. Tako moška moda, kot ženska se prepletata na nivoju materialov in barv. Poglejmo nekatere modne smernice za leto 2015.

Ste v novo leto 2015 stopili s kakšno modno zaobljubo? Ste se odločili da spremenite svoj stil oblačenja, da prevetrite svojo garderobno omaro in jih vdahnete nekaj modne svežine. Potem morate vsekakor spremjati vzhajajoče zvezde na parketu mode, kot je JW Anderson, Sonia Rykiel, Ana Khouri in Stella Jean.  Da boste na tekočem se udeležite kakšnega tedna mode 2015, tudi pri nas pričakujemo teden mode LJFW nekje v mesecu marcu. Predvsem pa se prepustite svežini oblačenja, ki napoveduje razburljivo modno leto 2015.

PREBERITE ŠE: Moški modni trendi za leto 2015

Moška moda pomlad/poletje 2015

Moške navdušije množica enostavnih kombinacij, ki kot skupek delujejo zelo ležerno. Kar je bilo pred časom “hipstersko” je danes pravzaprav mainstream. Tisti, ki želijo pokazati več stila, pa boste to storili z umirjenimi barvnimi kombinacijami. Vsekakor so izjemno modne superge, a če boste želeli poudariti svoj boemski stil, potem naj bodo le te bele barve. Še vedno ali še bolj, so moderne nekoliko prekratke hlače s katerimi morate obvezno nostiti prave čevlje, čeprav se zdi, da tu pravil ni, pozornost ni odveč. Izjemno moderni bodo tudi modni moški nahrbtniki, ki lahko pri marsikaterem moškem postanejo pravi modni izziv. Dodana vrednost temu modnemu dodatku pa bo predvsem njegova kakovost.

Pull & Bear 9,99 €Odpri galerijo

Modne superge za oba – 2015

Že vrabci na strehah čivkajo, da morate v svoji garderobni omari imeti vsaj dva para modnih superg. Enega izjemno pisanega, ki ga boste lahko kombinirali s toni, ki jih premorete največ v svoji omari ter enega umirjenega – torej v beli ali črni barvi. Posebno bodite pozorni v letu 2015, na živo rdeč par superg, ki bo le za tiste najbolj pogumne. Vendar je to tisti modni namig, ki ga velja upoštevati, saj boste z njim odskočili od povprečja.

PUMA x size? Blaze of Glory "Wilderness"Odpri galerijo

Rdeče Nike-ce, boste letos videvali tako na ženskih nogah, kot tudi moških. Tako napoveduje celotna linija rdečih obuval tega legendarnega proizvajalca.

Nike Kyrie 1 Deceptive RedOdpri galerijo

Moške modne frizure leta 2015

Ker frizura naredi človeka, prav tako kot sama obleka so letos pravila za tvojo frizuro izjemno sproščena. Osnova so nekoliko daljši lasje na glavi, ki prehajajo v relativno močan prehod postrižen po vojaško. Z različnimi “materiali” pa boste dosegli ravo strukturo, kjer je osnovni trend naravni mat lesk las.

Ženske modne frizure leta 2015

Pri ženskah bo prevladovala nova različica elegantnega paž-a, oziroma bolj znanega pod imenom “bob”.

Odpri galerijo

Se nameravate poročiti? Potem preverite poročno modo 2015

Vsi tisti, ki boste pomladi skočili v zakonski stan, morate vsekakor preveriti poročne modne trende. Le ti gredno k nekoliko “manj” kiča, kot je to bilo v navadi pred leti. Določene obleke pa se zdijo celo nosljive tudi za kakšno drugo priložnost kot le poroko.

PREBERITE ŠE: Najlepše poročne obleke za pomlad / poletje 2015

Poročne obleke 2015Odpri galerijo

Prva ljubezen žensk – Modni ženski čevlji 2015

Ja, ker je potrebno v omari imeti saj 50 parov, je spodnja galerija že napoved tega, kaj bomo gledali jesni 2015 na nogah najbolj modno zavednih in urbanih prestavnic ženskega spola. Vračajo se namreč škornji v stilu “Pretty woman”, ki segajo visoko nad koleno in jim pritiče precej kratko krilo. Kako se bo ta trend prijel, bomo še videli.

Drzni škornji čez koleno - Alberta FerrettiOdpri galerijo

Leto 2015 – je leto modnega kaosa

Zdi se da je modno leto 2015 brez resnih pravil in smernic. A vseeno lahko zasledimo nekatere, ki so močno poudarjeni in jih velja upštevati. Največji poudarek bo na osebnem stilu in predvsem načinu kako boste ta oblačila nosili. In zdi, se da se bo le tu ustvarjali resnični modni presežki.

COVER Nike: Zvezdochka – kulten čevelj slavi 10 let Brigitte Bardot Vintage inspiracija: Modne ikone na zasneženih strminah 1 Phil Oh: Najboljši modni streetstyle leta 2014 chanel-rtw-spring-summer-2015 10 novoletnih zaobljub za modno 2015 ·