Mermaids Hate Plastic
V zraku · buzz buzz

Fotograf Benjamin Von Wong je ljubitelj podvodne fotografije, zadnje leto pa se s svojimi fotografskimi projekti loteva ‘dolgočasnih’ tem, kot so klimatske spremembe in ohranjanje prostoživečih vrst. S svojim zadnjim projektom Mermaids Hate Plastic ohranja ta trend. Tokrat se loteva onesnaževanja s plastiko. Če sta bila prejšnja dva precej bolj hvaležna tema za objektiv, pa mu je tudi tokrat iz navidezno nefotogenične teme uspelo ustvariti fascinantne prizore. Zaposlil je podvodne deklice in iz 10 tisoč plastenk – toliko naj bi jih v življenju porabil povprečni Američan – ustvaril morje. S projektom opozarja na pereč problem onesnaževanja s plastiko.

Ste vedeli, da bo do leta 2050 v morju plavalo več plastike kot rib? Če vas to ne zdrami, vas verjetno ne bo nič. Morda pa vam da misliti Benjamin Von Wong, fotograf, ki se v svojih projektih loteva perečih tematik, kot je ohranjanje prostoživečih vrst in klimatskih sprememb, ki tokrat naslavlja pretirano onesnaževanje s plastiko. Plastenke so resda sila prikladne, a Wong nam sporoča, da morske deklice plastiko sovražijo. Projekt Mermaids Hate Plastic je namenjen ozaveščanju skozi umetnost na edinstven in atraktiven način.

PREBERITE ŠE: Srhljivi morski ulov: kar je ujel ta ribič, vas bo preganjalo v sanjah!

Povprečen Američan letno uporabi kar 167 plastenk, kar pomeni, da jih bo do svojega 60. leta zavrgel okoli 10 tisoč. In iz prav toliko plastenk je Wong ob pomoči prostovoljcev naredil scene z morskimi deklicami in plastenkami, ki s svojo estetiko jemljejo dih. Vse skupaj je ujel v fotografski objektiv, kamera pa nam ponudi vpogled v zakulisje nastajanje posnetkov (glej zgoraj).

Galerija – Mermaids Hate Plastic:

Mermaids Hate PlasticOdpri galerijo

Mladič orjaške pande pade z odra med razstavo mladičev pande, rojenih v letu 2016. 29. september 2016, raziskovana baza Gian Panda Breeding v Chengdu, provinca Sečuan, Kitajska. Fotografije, ki so zaznamovale leto 2016 (Reuters) Facebook nas dela manj srečne Raziskava je pokazala, da nas Facebook dela manj srečne Bi preživeli pasti v filmu Sam doma? Bi v resničnem življenju preživeli pasti iz filma Sam doma? When-Harry-Met-Sally-when-harry-met-sally-restaurant 9 nenavadnih načinov, kako lahko ljudje doživijo orgazem · · · · ·