Morske deklice sovražijo plastiko – človek v življenju zavrže 10 tisoč plastenk!

Mermaids Hate Plastic

Fotograf Benjamin Von Wong je ljubitelj podvodne fotografije, zadnje leto pa se s svojimi fotografskimi projekti loteva 'dolgočasnih' tem, kot so klimatske spremembe in ohranjanje prostoživečih vrst. S svojim zadnjim projektom Mermaids Hate Plastic ohranja ta trend. Tokrat se loteva onesnaževanja s plastiko. Če sta bila prejšnja dva precej bolj hvaležna tema za objektiv, pa mu je tudi tokrat iz navidezno nefotogenične teme uspelo ustvariti fascinantne prizore. Zaposlil je podvodne deklice in iz 10 tisoč plastenk – toliko naj bi jih v življenju porabil povprečni Američan – ustvaril morje. S projektom opozarja na pereč problem onesnaževanja s plastiko.

Ste vedeli, da bo do leta 2050 v morju plavalo več plastike kot rib? Če vas to ne zdrami, vas verjetno ne bo nič. Morda pa vam da misliti Benjamin Von Wong, fotograf, ki se v svojih projektih loteva perečih tematik, kot je ohranjanje prostoživečih vrst in klimatskih sprememb, ki tokrat naslavlja pretirano onesnaževanje s plastiko. Plastenke so resda sila prikladne, a Wong nam sporoča, da morske deklice plastiko sovražijo. Projekt Mermaids Hate Plastic je namenjen ozaveščanju skozi umetnost na edinstven in atraktiven način.

PREBERITE ŠE: Srhljivi morski ulov: kar je ujel ta ribič, vas bo preganjalo v sanjah!


Povprečen Američan letno uporabi kar 167 plastenk, kar pomeni, da jih bo do svojega 60. leta zavrgel okoli 10 tisoč. In iz prav toliko plastenk je Wong ob pomoči prostovoljcev naredil scene z morskimi deklicami in plastenkami, ki s svojo estetiko jemljejo dih. Vse skupaj je ujel v fotografski objektiv, kamera pa nam ponudi vpogled v zakulisje nastajanje posnetkov (glej zgoraj).

Galerija – Mermaids Hate Plastic:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
blog.vonwong.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
PureME – Najbolj udobna maska za vsakodnevno uporabo