shutterstock_1079777996
V zraku · buzz buzz

Če imate sestro, ste verjetno spoznali že vse slabe plati tega. Morda pa vse vendarle ni tako črno in boste trmasti sestri nekoč hvaležni. Nova raziskava je namreč razkrila, da imajo sestre pozitiven vpliv na svoje brate.

V raziskavi, ki so jo opravili na univerzah De Montfort in Ulster, so ugotovili, da imajo moški, ki so odraščali skupaj s sestrami, več sreče v življenju. Psihološke vprašalnike je izpolnjevalo 571 moških, starih med 17 in 25 let. Raziskovalci so se osredotočili na vrsto tem, kot sta denimo mentalno zdravje in pogled na svet.

Znanstveniki verjamejo, da sestre spodbujajo svoje brate k večji odprtosti in komunikativnosti, kar se odraža v dobrem mentalnem zdravju. Zelo pomembno je namreč, da se družinski člani pogovorijo o svojih občutkih. V nasprotju s tem je za fante značilno, da svojih težav ne razkrivajo drugim.

Avtorji študije menijo, da bi lahko rezultati vplivali na metode dela socialnih delavcev, ki se ukvarjajo s težavami v družinah. Prepričani so, da je treba ubrati drugačno strategijo na podlagi tega, ali pomagamo fantom ali dekletom.

Fantje, naslednjič, ko vaša sestra ne želi igrati nogometa z vami, se ne jezite. Čez nekaj let ji boste hvaležni za vse, kar je naredila za vas.


Wolf-of-Wall-Street Znanost razkriva, ali ti denar prinaša tudi srečo maxresdefault (11) Baba Vanga za 2018 napoveduje dogodka, ki bosta spremenila svet Tvoje ambicije so močne. 9 znakov, da imaš tako globoko osebnost, da se te drugi bojijo Te kape za mačke so obnorele internet Ta pokrivala za mačke so obnorela internet · · ·