IMG_345182410332637 2
Utrip mesta · mobilno

Seveda je primarni cilj motoristične čelade, da varuje glavo in vsak pameten motorist ve, da je to najpomembnejši kos opreme. Je torej odraz njegove zrelosti, ki pa je lahko hkrati tudi odraz njegove osebnosti, saj je, tako kot vsi ostali kosi oblačila, ”ranljiva” na stil oz. modne zapovedi. Poleg zaščite je torej tudi zaščitni znak.

Seveda je v prvi vrsti važno, da se v čeladi počutite udobno, predvsem fizično. A ker je čelada precej vpadljiv kos opreme, je pomembno, da se v njen počutite ugodno tudi sicer. Kot je to s frizuro na primer. Mogoče skriva vaš obraz, kar pa ne pomeni, da ne more o vas kaj povedati.

PREBERITE ŠE: Skully AR-1: najbolj pametna motoristična čelada na svetu

In zakaj bi se torej zadovoljili z “monokromatskimi” čeladami in čeladami pustega, minimalističnega sloga, ko pa je lahko prava umetnina, ne samo iz inženirskega, pač pa tudi dizajnerskega vidika. Poglejmo si nekaj najbolj odbitih.

Čelada Halo (navdahnjena po istoimenski igrici)Odpri galerijo
peugeot_508FL_predstavitev_4 Peugeot 508 – kralj živali ponovno nabrusil kremplje in preži na premium kupce nikola-bozovic-car-phantasms-phalluses-belgrade-design-week-designboom-12 Nikola Božović: Izjemne avtomobilistične transformacije na Beograjskem tednu dizajna Lotus_esprit_S1_submarine Na dražbi avto-podmornica Jamesa Bonda Lotus Esprit iz ”Vohuna, ki me je ljubil” IMG_4180 VW e-UP! – prvi kilometri po prestolnici brez emisij z električnim volkswagnom