Nejlepši gol - Lionel Messi
Utrip mesta · šport

Lionel Messi je dosegel najlepši zadetek v sezoni 2015/16. Tako so določili obiskovalci spletne strani Evropske nogometne zveze UEFA.com, ki so menili, da ga ni bilo čez Argentinčev zadetek proti ekipi AS Roma, ki ga je petkratni dobitnik zlate žoge zabil v dresu FC Barcelona na novembrski tekmi v skupinskem delu lige prvakov in je bil smetana na vrhu torte čudovite akcije in preciznih podaj celotne ekipe.

Lionel Messi je po izboru na spletni strani Evropske nogometne zveze (Uefa) dosegel najlepši zadetek v sezoni 2015/16. Zabil ga je Romi ob novembrski veličastni zmagi Barcelone s 6 : 1.

Argentinski nogometni virtuoz (v lanski sezoni je na 49 tekmah dosegel 41 golov!) je prejel kar 73.331 glasov, kar je 34 odstotkov vseh. 13 odstotkov glasov je prejel Portugalec Ricardinho, ki velja za enega od najboljših igralcev futsala. Ta je miniaturo izvedel na februarskem evropskem prvenstvu v futsalu na tekmi proti Srbiji.

Tretji mesto je šlo v roke avtorja gola z najbolj svežim datumom, saj prihaja z evropskega prvenstva v nogometu, ki je nedavno potekalo v Franciji (Euro 2016). Tega je dosegel Xherdan Shaqiri, ki je proti Poljski zabil s škarjicami.

Ostale kandidate (in rezultate) za najlepši zadetek v sezoni 2015/16 si lahko ogledate na uefa.com.

Uefa je objavila tudi ime dobitnika nagrade za obrambo sezone. Ta je šla v roke Madžara Gaborja Kiralyja, ki je na Euru 2016 senzacionalno ubranil prosti strel Francoza Kevina De Bruynea.

PREBERITE ŠE: Cristiano Ronaldo za svoj hotel izbral slovensko pohištvo Lina Design

Medtem ko je bil Messijev gol proglašen za najlepšega, je Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je letos osvojil naslov tako na reprezentančni (euro) kot na klubski ravni (liga prvakov), drugič postal najboljši igralec v Evropi. V ožjem izboru sta bila še Gareth Bale in Antoine Griezmann.

Gol s pomočjo vetra Ko asistenco vpiše veter – je to najbolj bizaren gol v zgodovini nogometa? Dvojčici Anna in Lisa Hahner. Rio 2016: dvojčici Anna in Lisa Hahner – ganljiv trenutek ali le iskanje pozornosti? Julius Yego Rio 2016: Julius Yego – metalec kopja, ki ga je metanja naučil YouTube Prezgodnje slavljenje zmage. Športniki, ki so se prezgodaj veselili zmage, in to na koncu obžalovali · · · · · ·