new 2
V zraku · tehnologija

Ker je na področju računalniških igric v letu 2014 vladalo rahlo zatišje (pravijo, da je šlo za prehodno obdobje v igračarski industriji), prihod najbolj pričakovanih računalniških igric v letu 2015 igračarski zanesenjaki še toliko bolj nestrpno pričakujejo. Preverimo katere nove računalniške igre bodo leto 2015 naredile eno najboljših v igračarski zgodovini.

Leto 2015 prinaša številne težko pričakovane računalniške igrice, zaradi katerih bo šlo gotovo v igračarski anale. Poglejmo 10 računalniških igric, po katerih bomo pomnili leto 2015 in kaj naj obljubljajo njihovi napovedniki.

Batman: Arkham Knight

Platforme: PS4, Xbox One, PC
DC-jev poletni ”blockbuster” bo tokrat računalniška igra. V Gotham City se vrne Batmanov smrtni sovražnik Scarecrow, da bi skupaj s superzlikovci, kot so Pingvin, Harley Quinn in Two-Face, enkrat za vselej uničil Batmana. Rocksteady v igri predstavi svojstven in do zob oborožen Batmobil, mesto pa je kar petkrat večje kot v zadnje delu.
Izid računalniške igrice: 2. junij 2015

Evolve

Platforme: Xbox One, PS4, PC
Od izdelovalce Left 4 Dead prihaja nova timska igra, kjer se štirje igralci kot štirje mušketirji bojujejo proti gromozanski in okretni pošasti, ki pa jo ne upravlja umetna inteligenca pač pa igralec na drugi strani routerja.
Izid računalniške igrice: 10. februar 2015

Dying Light

Platforme: PS4, Xbox One, PC
Sprva je bila igra Dying Light mišljena kot novo nadaljevanje Dead Islanda, a se je izvalilo nekaj, kar je sicer zaplodila ta serija, a sta se njuni poti potem razšli. Seveda še enkrat več govorimo o prvoosebnem pobijanju zombijev, vendar pa tu na obnašanje živih mrtvecev vpliva dnevni cikel, torej ali je dan ali noč. Namig. Ko sonce zaide, se jim totalno ”scufa”, tako da se jih tedaj izogibajte v širokem loku.
Izid računalniške igrice: 30. januar 2015

The Legend of Zelda

Platforma: Wii U
Igra The Legend of Zelda velja za rešiteljico konzole Wii, čeprav datum izida (razen letnice) še ni znan. Dejstov pa je, da se obeta še ena nepozabna avantura zapakirana v fenomenalno grafiko.
Izid računalniške igrice: točen datum še ni znan

Uncharted 4: A Thief’s End

Platforme: PlayStation 4
Uncharted 4: A Thief’s End stopa v velike čevlje- trilogijo za Playstation 3. Dogajanje okoli Nathana Drake je tokrat postavljeno leta za tem, kjer so nas nazadnje pustili, za čas njegove poslednje misija. Se pot za Draka tu konča?
Izid računalniške igrice: točen datum še ni znan

Rise of Tomb Rider

Platforme: Xbox One, Xbox 360 (za leto 2015, kasneje bo morda na voljo tudi za druge)
Življenje Lare Croft je bilo v zadnjem letu, ali bolje, v ponovno obujeni franšizi, precej turbulentno in tragično, kar jo je spremenilo kot osebo. Čeprav se zdi, da je opustila avanture in poiskala strokovno pomoč (glej video), pa je jasno, da njena žeja po avanturi ni usahnila. To nakazuje že tudi naslov.
Izid računalniške igrice: poletne počitnice 2015

Mortal Kombat X

Platforme: PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360
Mortal Kombat je franšiza z zelo dolgim stažem, ki pa ji v zadnjem desetletju ni šlo najbolje. Toda ”reboot” iz leta 2011 jo je dvignil iz pepela in zahvala gre predvsem izjemno natančni grafiki in dodelani zgodbi. Tokrat se franšiza vrača pod imenom Mortal Kombat X, NetherRealm Studios pa je poskrbel, da lahko pri vsakem liku izbiramo med tremi različnimi načini borbe in da kri še naprej teče v potokih.
Izid računalniške igrice: 14. april 2015

The Order: 1886

Platforma: PlayStation 4
Sonyjeva računalniška igrica nas popelje v namišljen viktorijansko obarvan London, kjer red vitezov ščiti prebivalce pred človekom-pošastjo. Gre za tretjeosebno akcijsko in estetsko dodelano igro.
Izid računalniške igrica: 20. februar 2015

PREBERITE ŠE: Najdražje računalniške igre v zgodovini

Halo 5: Guardians

Platforma: Xbox One
O tej težko pričakovani računalniški igrici, ki je nadaljevanje Halo 4, je znano bolj malo, naj bi pa ”laufala” s 60 sličicami na sekundo, kar bo omogočalo zares fluidno igranje in očesu prijetno uporabniško izkušnjo. Gre za drugo poglavje zgodbe o Johnu-117.
Izid računalniške igrice: Zadnja četrtina leta 2015

Battlefield: Hardline

Platforme: PS4, Xbox One, PC, PS3, Xbox 360
Battlefield Hardline je prvoosebna strelska računalniška igrica, spočeta pri Viscerala Games (v sodelovanju z EA DICE), ki je postavljena v središče boja proti kriminalu (večni boj med policaji in zlikovci). Tokratni del je tako zastavljen vsebinsko, saj se ne osredotoča na način vojskovanja (kot v ostalih delih franšize), pač pa na boj proti organiziranemu kriminalu.
Izid računalniške igrice: 17. marec 2015


facebooksave Kako shranjevati vsebine na Facebooku PicMonkey Collagecover DIY: kako reciklirati stare CD-je? Woman holding iPhone 6 with Apple Pay and Passbook Najpogosteje uporabljena spletna gesla v letu 2014 microsoft hololens mixedworld rgb Microsoft: Windows 10 bodo brezplačni · ·