Najboljše restavracije v Ljubljani
Utrip mesta · lokali

V zadnjih letih se je Ljubljana kulinarično zelo razvila. Ponudba raste, konkurenca se zaostruje, Lakotniki in Lakotnice pa se veselo oblizujemo in vedno več časa porabimo, da se odločimo, kam sploh iti na večerjo. Vodič In Your Pocket nam je težavo malo olajšal. V marcu so izvedli anketo, katere so najboljše restavracije v Ljubljani. Kakor ni mogoče primerjati Pink Floyde s Čajkovskim, tako tudi vseh restavracij ne moremo zmetati v isti koš. In Your Pocket ekipa se tega zaveda, zato je glasovanje za najboljšo restavracijo potekalo po kategorijah

Tokrat zmagovalec ni le en. Najboljše restavracije v Ljubljani so tekmovale v razdeljenih kategorijah. Za naziv najboljše gurmanske restavracije so tekmovale restavracije Maxim, JB, Špajza, Strelec, Luda, Cubo na Šmartinski, Gostilna As, Manna, Vander, Slon 1552 in Smrekarjev hram. Z več kot četrtino glasov je tokratni zmagovalec restavracija Manna. Najboljša slovenska restavracija je Gostilna na Gradu, balkanska pa Das ist Valter. Za najboljšo internacionalno restavracijo so bralci izbrali restavracijo Kralj Žara. Kot najboljša picerija je Trta za las premagala Foculus, naša najstarejša picerija Parma pa je zasedla šesto mesto.

 PREBERITE ŠE: Brodo: nov standard za sendviče

Restavracija z najboljšo svetovno kuhinjo je Shambala, za najboljše poslovno kosilo pa se oglasite v Harfi. Med burger bistroji, ki letos rastejo kot trava po dežju, je letos okronan bistro Lars & Sven. Med vegetarijanskimi restavracijami s svojimi slanimi pitami, toplimi juhicami in kreativnimi sladicami neizpodbitno vodi Bistro Bazilika. Najboljša take away restavracija je Brodo, v tej kategoriji pa se je na šestem mestu znašel tudi McDonalds (hmmmm). Cesar onkraj ljubljanske meje je restavracija Skaručna.

V tiskani ali elektronski obliki vodiča In Your Pocket si lahko preberete opise zmagovalcev (v pdf obliki je dostopen tukaj). Priporočamo pa seveda tudi, da se sami odpravite v najboljše restavracije v Ljubljani in preverite, če so rezultati usklajeni tudi z vašimi brbončicami.

Gostila na graduOdpri galerijo
Foto: Tit Košir Žito priskrbelo “vse za malico” v centru Ljubljane Brodo: Nov standard za sendviče Brodo: nov standard za sendviče Foodko Foodko – bližnjica do hrane slovenskih lokalnih proizvajalcev Restavracija Lizzaran v Ljubljani Lizzaran – prva prava španska tapas restavracija v Ljubljani ·