Service-with-a-smile
Utrip mesta · kulinarika

Lov za najboljšo kepico na svetu pač ne bi bil to brez Italije. Čeprav je italijanska kulinarika znana po tradiciji, smo tokrat izbrali nekaj svežega, z manj tradicije, pa zato z ogromno svežine. Italijanski sladoled Grom.

Sladoledarnica Grom iz Torina je svoja vrata odprla leta 2003, ko sta Guido Martinetti in Federico Grom po letu iskanja našla sestavine, ki sta si jih zamislila. Zamislila pa sta si sestavine najvišje možne kvalitete, ki večinoma prihajajo iz Italije in Južne Amerike. Rezultat njunega iskanja so od petnajst do dvajset metrov dolge vrste. Tako dolge, da sta se Guido in Federico že dve leti zatem pričela širiti.

PREBERITE ŠE: Najboljši sladoled v mestu: Portugalski Santini #2

Stremita k naravnemu. Sestavine so posebne in povedo, od kod so doma. Lahko pokusimo okus limone iz Siracuse, kavo iz Gvatemale in temno čokolado iz Venezuele. Njuno trgovinico v New Yorku že od dneva po otvoritvi spremljajo tridesetmetrske vrste, sladoled pa lahko okušajo tudi na ulicah Tokia, v Malibuju, Osaki, Parizu in po vsej Italiji. Vsak mesec si zasluži svoj okus. Julija se na primer lahko sladkamo s sladoledom po okusu rikote iz Sardinije s kandiranimi črnimi češnjami in koščki pistacije. Pa še to – ko so Sarah Jesicco Parker po obisku Firenc vprašali, česa se je najbolj zapomnila, ji je kot prva stvar na misel prišel prav Gromov sladoled.

iStock_000016411670_Medium Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Hrana za možgane SANTINI_4 Najboljši sladoled v mestu: Portugalski Santini #2 eis greissler_3 Najboljši sladoled v mestu: Eis Greissler na Dunaju #1 čips Čips z okusom po kapučinu · ·