Alentejo, Portugalska
Utrip mesta · destinacija

S prijetno visokimi temperaturami in poletjem za vogalom verjetno že planiraš težko zaslužen oddih. Bali, Maldivi, Kenija in New York so seveda destinacije, kamor bi zagotovo skoraj vsak odpotoval. Vendar pa pri kovanju počitniških planov nikar ne pozabite na Evropo – ta namreč skriva še mnogo neraziskanih kotičkov. Preberite si, kateri so najlepši naravni dragulji Evrope, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

V tem članku si lahko preberete, kateri so najlepši naravni dragulji Evrope, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

Bornholm – Danska

Bornholm je danski otok na Baltskem morju, znan po izdelovanju stekla in lončevine. Poleg idilične narave si lahko ogledaš tudi cel kup tipičnih cerkvic.

Las Medulas – Španija

Las Medulas, špansko mestece, znano po svojem rudniku zlata, spada pod Unescovo svetovno dediščino. Poleg ogleda znamenitega rudnika lahko turisti uživajo v čudoviti naravi.

Alentejo – Portugalska

V južnem centralnem delu Portugalske se nahaja pokrajina Alentejo. Če iščete oddih, kjer boste lahko športno aktivni v neokrnjeni naravi, je to vaša destinacija.

Mullerthal – Luksemburg

Regija Mullerthal je pravi raj za vse ljubitelje hribov in pohodništva. Podaj se na 112 km dolgo pohodniško pot skozi osupljivi raj.

Svalbard – Norveška

Svalbard ali Spitsbergen je skupina otočji v arktičnem oceanu, ki ležijo na pol poti med Norveško in severnim polom. Čeprav otoke upravlja norveška vlada, gre pravzaprav za nikogaršnjo zemljo. Če se želite odmakniti od vročinskih valov (letošnje poletje bodo meda precej hudi), je to pravi kraj za vas.

Slapovi Bigar – Romunija

Romunija poleg dobre hrane in žepu prijaznih prenočiš nudi tudi kopico odličnih neokrnjenih destinacij. Ena izmed takšnih so na primer slapovi Bigar.

Lauterbrunnen – Švica

Lauterbrunnen je vasica v Švici, ki se ponaša z neskončnim mirom in zatišjem pred bučnim hitenjem zahodnega sveta. Skrita med visokimi Alpami je popolna destinacija za vse, ki iščete odmik od vročine in napornega tempa.

Nacionalni park Gauja – Latvija

Največji in najstarejši nacionalni park v Latviji se ponaša s svojo raznolikostjo in kopico naravnih znamenitosti. Je odlična destinacija za družine ali pa za zaljubljene pare. Poleg narave lahko uživate tudi v adrenalinskih doživetjih.

shutterstock_1169854660 Skrit in odklopljen od sveta: hrvaške robinzonske pustolovske plaže in otoki Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? Sama in srečna: kam moraš letos na dopust, če si samska? ezgif.com-webp-to-jpg (5) Top 10: najboljši luksuzni hoteli na Hrvaškem 2018 2.7 Top 10: najboljši hoteli v Sloveniji 2018 · · · ·