Najvišji ledeni stolp na svetu
Utrip mesta · arhitektura

Če je že zima in če že mora biti mraz, pa dajmo to izkoristiti tudi za umetnine. Pa konec koncev, tudi če gre za ponesrečene poskuse snežakov na domačem dvorišču ali celo iglujev. Sneg in led sta odličen material za gradnjo in oblikovanje vseh vrst skulptur. A to je za nas, amaterje. Pravi mojstri so se zbrali na Kitajskem in zgradili to.

Ledeni stolp Flamenco, ki so ga zgradili nizozemski in kitajski študentje skupaj s svojimi profesorji s fakultete Summa iz Eindhovna ter kitajskega tehnološkega inštituta Harbin, stoji v kitajskem “ledenem” mestu Harbin. V tem kitajskem mestu se namreč vsako leto odvija festival ledenih in snežnih skulptur.

Ledeni stolp Flamenco so pripravljali kar dve leti in v višino meri impresivnih 31 metrov. Oblika stolpa spominja na tradicionalne kitajske stolpe in obleko za flamenko. To dvoje si skupaj sicer težko predstavljamo, a kot kaže, je z domišljijo vse mogoče. V notranjosti stolpa je ogromna napihljiva blazina oziroma balon, na katerem je 25-centimetrski sloj ledu, ki ga skupaj držijo naravna vlakna.

Tega na domačem dvorišču zagotovo ne bomo videli.

Galerija – Najvišji ledeni stolp na svetu

Najvišji ledeni stolp na svetuOdpri galerijo
gevora dubaj Hotel Gevora: najvišji hotel na svetu bo v Dubaju Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo Hotel Plesnik, Logarska dolina: alpski ekološki velnes s čudovito arhitekturo HBO Nordic poskrbel za ledeno Igro prestolov HBO Nordic poskrbel za ledeni hotel na temo Igre prestolov Tetra-Hotel-1 Tetra Hotel: moderna arhitektura v vsej svoji veličini · · · ·