grand_tour (1)
V zraku · buzz buzz

Ameriška vesoljska agencija Nasa je predstavila novo serijo retro plakatov, ki oglašujejo potovanja na Jupiter, Mars in še dlje v vesolje. Gre za nadaljevanje lanske serije plakatov oglaševanja vesoljskega turizma in potovanj v oddaljene svetove, ustvarjeno z Nasinim Laboratorijem za reaktivni pogon (Jet Propulsion Laboratory).

Resnični dosežki raziskovanja v vesolju in navdihujoča dejstva o oddaljenih svetovih, ki so nam do zdaj znana, so bili navdih za novo serijo plakatov v retro slogu. Ta prikazujejo potovanja na Jupiter, Uran, Saturn, Neptun in Mars ter promovirajo lepoto planetarnih lun, kot so Titan, Enkelad in Evropa.

Kot vemo, je Nasa uporabila vesoljsko sondo za veliko popotovanje po vesolju, različne misije na Mars pa so razlog, da imajo znanstveniki podrobnejše informacije in razumevanje možnosti naseljenosti na planetu.

Navdih studiu za ilustriranje, ki je Nasi in Laboratoriju za reaktivni pogon oblikoval serijo plakatov, je bil tudi sorodnik enega izmed oblikovalcev, ki je velik del svojega umetniškega ustvarjanja posvetil ilustracijam za Naso. Letošnja serija plakatov je del koledarja “Vizije prihodnosti” Laboratorija za reaktivni pogon in Nase, ki so ga kot poslovno darilo razdelili med zaposlene. Plakate pa je možno tudi brezplačno prenesti kar z njihove spletne strani.

PREBERITE ŠE: Nasa in rover Curiosity: 360-stopinjska panorama Marsa

S plakati želijo ljudi navdušiti za prihodnost. Na spletni strani so zapisali, da je ravno domišljija okno v prihodnost, oni pa se bodo še naprej trudili omogočiti, da vizije s plakatov postanejo realnost za prihodnje generacije. Želijo si, da bi se ob gledanju na imaginarne potovalne destinacije povprečen človek spomnil, da je ravno on lahko arhitekt prihodnosti. Morda pa so potovanja v vesolje res vse bližje realnosti.

Potovanja v vesolje na retro plakatihOdpri galerijo
Polmaraton dobil kljub temu, da je pred seboj potiskal hčerko v otroškem vozičku Hčerko potiskal v otroškem vozičku in dobil polmaraton Vroča masaža Kako masirati partnerja? Masaža boljša od seksa. Kdaj so milijonarji postali milijarderji? Pri katerih letih so najbogatejši ljudje na svetu postali milijarderji? Stephen Lund: Risanje z GPS napravo Stephen Lund: risanje z GPS-napravo · ·